Logo-youngadults-site

Auteur Mortal Instruments kruist haar vingers voor nieuw filmscript City of Bones (2013)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

city_of_bonesWe lijken niets meer te horen over de verfilming Cassandra Clare’s City of Bones, het eerste deel in de Mortal Instruments-serie. Nee, ze hebben de film niet stopgezet. Clare verklaart waarom we zo lang moeten wachten: het originele filmscript leek totaal niet meer op het boek! Verder werden bepaalde personages volledig weggelaten en belangrijke elementen niet goed begrepen. Clare was hier niet tevreden mee en eiste een herschrijving van het filmscript. Hiervoor werd screenwriter Marlene King (bekend van Pretty Little Liars) ingeschakeld.

De relaties tussen de personages onveranderd laten is Clares prioriteit, met name de relatie tussen Jace en zijn adoptiefamilie en die tussen Jace en Clary. Die laatste is erg belangrijk, ook voor de ontwikkeling van de twee volgende boeken. Onlangs heeft King de laatste hand gelegd aan het nieuwe script en raad eens? Clare is er weg van! “Eén van de dingen die King echt begrepen heeft is de homoseksuele relatie tussen tovenaar Magnus (die tot haar grote teleurstelling geschrapt werd in het eerste script) en schaduwjager Alec. Ik wil die positieve benadering van homoseksuele personages behouden.”

Clare houdt haar vingers gekruist nu het script goedgekeurd moet worden door alle producers. Eén ding is zeker: ze willen allemaal zo vlug mogelijk aan de slag gaan met filmen. Een release in 2012 is onmogelijk, maar Clare kijkt hoopvol uit naar een release in lente/zomer 2013.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Auteur Mortal Instruments kruist haar vingers voor nieuw filmscript City of Bones (2013)

  1. Ik ben ook heel benieuwd naar de verfilming. er waren al wel leuke acteurs voor gecast volgens mij. Ik ben de vertaler van de serie en nu druk bezig met City of Fallen Angels! 🙂

  2. @Kaatje
    Dankje (:!

  3. Geen Magnus in het oorspronkelijke filmscript? Er zouden een hoop vroegtijdige dooien zijn – en er zouden extra problemen ontstaan met de inquisiteur – als hij er niet zou zijn. Mooi dat Clare daar een stokje voor stak.
    Ben ook benieuwd naar de uiteindelijke uitwerking.

  4. Yes, dat die film er maar snel komt. Ben zeer benieuwd. Vind inderdaad wel dat ze zich ook aan de verhaallijn van het boek horen te houden en niet hun eigen verhaal ervan maken. Dus go Clare go.
    ps Amelie, leuk artikel.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.