Logo-youngadults-site

Firelight van Sophie Jordan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vind meer over Sophie Jordan

Omdat ik de Amerikaanse boektrailer ook erg gaaf vind, staat deze hieronder!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “Firelight van Sophie Jordan

 1. @ Natasja

  Ja bij dat aspect moest ik ook even aan Edward denken, die zich in het begin van de Twilight-saga bijna niet in kon houden als hij bij Bella was maar toch vond ik het wel een heel origineel boek.

 2. @admin: Klopt, daar heb je een punt*. Maar ik had het meer om het abstracte einde. Vergelijk het anders even met Twilight. Op die manier is het origineler t.o.v. gelijksoortige verhalen.

  *Moet alleen wel stiekem bekennen dat ik wel even mijn wenkbrauw bij lezing erbij optrok, maar vervolgens dacht van ‘Ach, past wel bij d’r. Dat is ze al vanaf het begin.’ Maar in principe is ze op dat moment meer een plotmachine dan een 3D-karakter. Daar heb je gelijk in.

 3. @Jenny, ik vond het op abstract niveau wel op Twilight lijken, omdat hier ook wordt gesproken over ‘niet de controle verliezen’ als een van de hoofdpersonen bij degene is van wie die houdt (misschien staat het er een beetje vaag, maar ik wil niet teveel verklappen).

 4. @Saskia, Ik ben dat helemaal met je eens! Ik vond ook dat er best veel herhaling in zat, vooral wat betreft de verliefde gevoelens. En ik vond het ook erg jammer dat de relatie zo snel opbloeide, veel te snel. Het eind vond ik persoonlijk iets minder, omdat ik vind dat de hoofdpersoon te roekeloos was, en ik denk dat dat vooral gebruikt werd om dingen te onthullen. Maar goed, ik zal alles nog in een recensie zetten 🙂

 5. Ik heb ook een ARC gekregen en ik vond hem super mooi. Heb hem 5 sterren gegeven.
  Hoewel het er niet op lijkt, denk ik dat de fans van Twilight dit boek zeker mooi zullen vinden!

 6. Inderdaad wel een geinig boek (heb een ongecorrigeerd leesexemplaar gewonnen bij MagicTales.nl). Een aanrader voor 15/16-jarigen. Voor de wat oudere YA is waarschijnlijk vooral het einde interessant.
  De schrijfstijl laat soms wat te wensen over (veel herhaling) en de verliefdheid wordt misschien iets te snel erg krachtig, maar het werk kent ook grote pluspunten. Zo vind ik het einde zeer goed, beter dan bij soortgelijke boeken. En ook het ‘gevaarlijke’ aan de relatie is beter in balans. Het gaat niet enkel om prooi en jager (zoals bij de meeste), maar om een dodelijke prooi en jager. De prooi kan met één vurige kus de jager doden, terwijl de jager maar één woord hoeft te roepen om zijn liefje weg te werken. Een balans die je niet vaak ziet.

  Kortom; ik vind het een aanrader voor 15/16-jarigen en gewoon leuk leesvoer (met name omwille van het einde) voor alle YA’s. Ben benieuwd naar het vervolg.

 7. Aanrader dit boek! Had een ARC gekregen en in 2 dagen was het boek uit. Mijn recensie verschijnt volgende week. Ben nog even druk met het Valentijnsboek 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.