Logo-youngadults-site

Verlegen door Simone de Jong

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Simone_de_Jong_c_rechtenvrijFeestnummer

Ik ben niet saai! Zet mij in een duur restaurant en voor je het weet begint er iemand met eten te gooien. In een afgeladen volle bus waar iedereen chagrijnig voor zich uit staart, barst feest los als ik instap.
Waar ik kom verandert alles in een gekkenhuis. Ik hoef er niks voor te doen, ik heb dat nou eenmaal. Hoe het komt? Geen idéé! Ik ben de verlegenheid zelf. Ik ben nog verlegener dan een gestippeld paars olifantje in een kast vol wit porselein. Ik doe niks. Misschien is dat het: ik ben zo opvallend verlegen dat iedereen er lawaaierig en uitgelaten van wordt.

Dat ik dus het liefst thuis zit is niet omdat ik saai ben. Ik probeer te voorkomen dat mensen met dingen gooien of plotseling in koor liedjes van Jan Smit gaan zingen. Ik word daar namelijk ontzettend verlegen van en daar wen ik nooit aan. Als ik héél eerlijk ben, is het me al vanaf de kleuterklas nooit gelukt om aan mensen te wennen. Ik ben er te verlegen voor en door al die feestvreugde die ik op de een of andere manier oproep voel ik me dubbel zo ongelukkig. De dokter denkt dat dat stotteren daar ook van komt.

Saai ben ik dus niet, al kom ik nooit de deur uit. Als ik het zou durven kon ik me verhuren als gangmaker voor ieder feest. Van de ambtenaren bij de belastingdienst, tot het publiek bij de Toppers: ik krijg ze gek. Een feestnummer, dat ben ik. Maar ja.

Verlegen mensen willen ergens het liefst níét zijn. Ze verdwijnen het liefst. En waar kun je nou beter in verdwijnen dan in een boek? Of beter nog: in je eigen boek?

Als het lijkt alsof ik saai achter een laptop zit, beleef ik de wildste avonturen. Dan ben ik níét verlegen, dan is het niet alle dagen feest om me heen. Dan ben ik mezelf niet en toch wel. Ik beleef achter mijn scherm meer dan de meeste mensen in hun hele leven. Ik verzin het allemaal zelf, ik ben heerlijk de baas. Alles kan en alles mag. Nou ja, álles… over feestjes schrijven blijf ik lastig vinden.

Simone de Jong

Simone de Jong is de auteur van Bitterzoet en Me & Mr. Jones.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.