Logo-youngadults-site

Wicked Lovely zal op het witte doek verschijen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

wicked_lovelyVampiers en weerwolven zijn hot, maar ook elfen lijken steeds meer op te duiken in young adults. Zo schrijft Melissa Marr in Wicekd Lovely over Aislinn, een meisje dat altijd al elfen heeft kunnen zien. De elfen die zij ziet zijn gevaarlijk en machtig, en als zij wisten dat Aislinn het Zicht heeft, zouden ze haar blind maken. Aislinn probeert de elfen te negeren, maar dan achtervolgt eentje haar. Keenan, de zomerkoning die onwijs aantrekkelijk is, maar tegelijkertijd angstaanjagend, wil met haar praten. Hij stelt Aislinn vragen, maar ze is bang ze te beantwoorden. Alleen dan is het te laat…
Keenan heeft negen eeuwen lang zijn zomerkoningin gezocht. Zonder haar zal de zomer vergaan. Keenan is vastbesloten om Aislinn tot zijn zomerkoningin te maken, tegen welke prijs dan ook. Aislinn is niet meer veilig en moet vechten voor haar leven.

Wicked Lovely werd in 2007 uitgegeven door HarperTeens. Ik heb het boek destijds gelezen en voor zover ik me kan herinneren vond ik het een erg goed verhaal. De schrijfstijl was ook heel erg mooi. Het verhaal is nog niet in het Nederlands vertaald, maar misschien komt dat nog met de verfilming op komst. De film wordt geregisseerd door Mary Harron, bekend van American Psycho en The Notorious Bettie Page. De film wordt geproduceerd door Universal en Vince Vaughn’s Wild West Picture Show Productions.

Heb jij het verhaal al gelezen en ben je benieuwd naar de film? Ik ben in ieder geval nieuwsgierig, want na al die weerwolven en vampiers, wil ik wel eens wat anders. En folklore over elfen heb ik altijd al interessant gevonden. Want elfen zijn magisch. Ze zien er uit als gewone mensen, ze kunnen goed of slecht zijn. Maar dat is niet waarom ik ze zo fascinerend vind. Dat is omdat verhalen over elfen zowel eng, als fantastisch kunnen zijn en ons diep raken in onze verbeelding.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Wicked Lovely zal op het witte doek verschijen!

  1. Had deze serie vorig jaar al in Malta zien staan en hoop dat met komst van de film dan ook de boeken in het Nederlands worden vertaald

  2. waneer komt de film eigenlijk uit?

  3. oh dt is wel heel erg jammer.

  4. Nee, en voor zover ik weet, zijn de vertaalrechten ook nog niet verkocht aan een Nederlandse uitgeverij.

  5. oh lijkt me een heel leuk boek. is hij nog niet in het nederlands uit dan?

  6. Ik heb het boek al een tijdje op mijn lijstje staat maar ik wacht eigenlijk op de Nederlandse versie. Ik ben wel heeel nieuwsgierig naar de film!!!
    Ben ook wel aan wat anders toe dan weerwolven en vampiers 😛

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.