Logo-youngadults-site

Kleine Cervantes Jeugdliteratuurprijs voor Kathleen Vereecken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Kathleen_VereeckenbVorige week is de dertiende ‘de kleine Cervantes’ jeugdliteratuurprijs van Stad Gent uitgereikt aan Kathleen Vereecken voor de young adult Ik denk dat het liefde was.

Het slotdebat werd gehouden in de Kopergietery waar zo’n 130 leerlingen van negen Gentse scholen zich hadden verzameld om via een boeiend debat tot een eindwinnaar te komen. Diezelfde middag werd de winnaar bekroond en mocht de auteur Kathleen Vereecken haar prijs in ontvangst nemen. Ze ontving een in opdracht gemaakte tekening van de bekende illustrator Carll Cneut.

Er stonden dit jaar zes titels op de shortlist, maar helaas hebben die het niet gehaald tot de spannende ronde waar er slechts drie overbleven: Ik dacht dat het ergste nog moest komen (maar dat was niet zo) van Brigitte Minne, De hondeneters van Marita De Sterck en Ik denk dat het liefde was van de Gentse auteur Kathleen Vereecken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.