Logo-youngadults-site

Zoektocht naar het tegengif

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
schaduwland

schaduwlandIn Blauwe maan eindigde het met een grote cliffhanger… Damon en Ever kunnen elkaar niet meer aanraken, anders zal Damon sterven. In Schaduwland, het derde deel van de Onsterfelijken-serie, gaat het verder en hun liefde voor elkaar is groter dan ooit, maar alle problemen zorgen voor veel wrijving tussen de twee. Roman is nog steeds in beeld en blijft Ever overtuigen dat het tegengif bestaat en dat hij er een prijs voor vraagt. Een nieuwkomer verschijnt ten tonele in de vorm van een knappe surfdude genaamd Jude. Ever voelt zich tot hem aangetrokken, maar weet niet waarom tot Damon haar ergens mee naartoe neemt. Ook zijn Haven en Miles nog steeds goede vrienden van Ever, maar in dit deel verdwijnen ze een beetje naar de achtergrond.

Personages

De nieuwkomer Jude brengt wat leven in de brouwerij, want tussen Damon en Ever bleef het een beetje hetzelfde en nogal saai. Alyson Noel heeft er goed aan gedaan om hem als personage te introduceren. Ik had namelijk het gevoel dat Damon en Ever niet echt meer een ontwikkeling doormaakten. Ze leken net een oud getrouwd stel, zeker met de komst van de tweeling uit Zomerland naar de echte wereld.
Roman komt in dit deel minder goed uit de verf. In het vorige deel was hij echt slecht, maar hij komt hij in het begin nogal soft over. Maar alles wordt weer wat duisterder tegen het eind van het verhaal, wanneer Roman een van zijn plannen in uitvoering brengt.

Ever
Ik ben een beetje teleurgesteld in Ever, want elke keer doet ze van die domme dingen en maakt ze alles alleen maar erger. In Schaduwland komt ze daarbij nogal oppervlakkig en egoïstisch over. Wanneer Damon zijn karma wil verbeteren en alle materiële zaken wegdoet, zoals zijn dure auto en kleding, zeurt Ever dat ze het niet leuk vindt en de oude Damon terugwilt. Wanneer Damon de verantwoordelijkheid op zich neemt om voor de tweeling, Romy en Rayne, te zorgen, maakt ever zich er druk om hoe lang de tweeling wel niet in de echte wereld zal blijven. Ever wil hen het liefst zo snel mogelijk terug naar Zomerland sturen, zodat ze een tegengif voor Damon kan vinden en zodat ze eindelijk met elkaar naar bed kunnen. Ik begrijp dat Ever verliefd is, maar ze moet niet vergeten wie haar heeft geholpen toen ze in Zomerland was.

Plot en schrijfstijl
In het begin was ik enthousiast over het plot, maar hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe minder enthousiast ik werd. Het is enigszins spannend, maar er wordt niets opgelost. Ever en Damon vinden nog steeds geen tegengif. De tweeling is nog steeds niet terug in Zomerland. Hopelijk komen er in Duistere vlam wat meer dingen aan het licht. De schrijfstijl is vlot en je leest het verhaal wel zo uit. Ik geef het boek 3 sterren.

Wat vind jij van het derde deel in De Onsterfelijken-serie? Wie is jouw favoriete personage in dit deel? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening 🙂

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.