Geplaatst op Geef een reactie

Woutertje Pieterse Prijs voor Lindelauf

hemel2

hemel2Benny Lindelauf wint de Woutertje Pieterse Prijs 2011 van zijn young adult De hemel van Heivisj. Aan de prijs is een oorkonde en een bedrag van € 15.000 verbonden. Lindelauf debuteerde in 1998 met Omhoogvaldag. De hemel van Heivisj (Querido) is zijn negende boek.

Jury
Dit jaar bestond de jury uit: Frank Groothoft, Karel Berkhout, Kees ’t Hart, Suzanne Hertogs en Annemie Leysen. De jury prijst het boek als streekroman, familiasaga, oorlogsverhaal, coming-of-age-boek en magisch-realistische roman in één: ‘De auteur brengt hier met uitzonderlijk vakmanschap een wonderlijk universum tot leven, beklemmend en hartverwarmend tegelijk, dat lezers, jong en oud, ontroert, vasthoudt en verbaast.’

Woutertje Pieterse
De Woutertje Pieterse Prijs – genoemd naar de roman van Multatuli – is dit jaar aan zijn 24ste editie toe en wil de kwaliteit van het Nederlandstalige kinder- en jeugdboek bevorderen. In 2010 ging de prijs naar Carli Biessels voor haar Juwelen van stras, in 2009 wonnen Peter Verhelst en Carll Cneut met Het geheim van de keel van de nachtegaal.

Geef een reactie