Logo-youngadults-site

Woutertje Pieterse Prijs voor Lindelauf

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

hemel2Benny Lindelauf wint de Woutertje Pieterse Prijs 2011 van zijn young adult De hemel van Heivisj. Aan de prijs is een oorkonde en een bedrag van € 15.000 verbonden. Lindelauf debuteerde in 1998 met Omhoogvaldag. De hemel van Heivisj (Querido) is zijn negende boek.

Jury
Dit jaar bestond de jury uit: Frank Groothoft, Karel Berkhout, Kees ’t Hart, Suzanne Hertogs en Annemie Leysen. De jury prijst het boek als streekroman, familiasaga, oorlogsverhaal, coming-of-age-boek en magisch-realistische roman in één: ‘De auteur brengt hier met uitzonderlijk vakmanschap een wonderlijk universum tot leven, beklemmend en hartverwarmend tegelijk, dat lezers, jong en oud, ontroert, vasthoudt en verbaast.’

Woutertje Pieterse
De Woutertje Pieterse Prijs – genoemd naar de roman van Multatuli – is dit jaar aan zijn 24ste editie toe en wil de kwaliteit van het Nederlandstalige kinder- en jeugdboek bevorderen. In 2010 ging de prijs naar Carli Biessels voor haar Juwelen van stras, in 2009 wonnen Peter Verhelst en Carll Cneut met Het geheim van de keel van de nachtegaal.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.