Logo-youngadults-site

Filmrechten The Mortal Instruments onder optie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het plan is om de New York Times-bestseller serie The mortal instruments (Ned. De kronieken van de onderwereld) te verfilmen. Sony Screen Gems gaat samenwerken met Constantin Film en Unique Features om de series naar het witte doek te vertalen. Jessica Postigo heeft het script geschreven dat gebaseerd is op het eerste deel in de serie, City of bones. Mocht de film er komen, dan zal deze geregisseerd worden door Scott Stewart. Hij regiseerde twee keer eerder in samenwerking met Screen Gems de films Legion en Priest.

De serie gaat over Clary Fray, een doodgewone tiener die erachter komt dat zij een afstammeling is van de Shadowhunters, een geheime groep demonenjagers.

Wanneer haar moeder wordt ontvoerd, gaat ze met een groep jonge demonenjagers mee om haar te vinden. Ze ontdekt een wereld vol magische wezens waarvan ze dacht dat ze nooit bestonden. De serie speelt zich af in het hedendaagse New York – wat natuurlijk een prachtige locatie is voor een verhaal als dit – en bestaat uit vier delen: City of Bones, City of Ashes, City of Glass, en City of Fallen Angels. Cassandra Clare is de auteur van de serie – hoe zij aan de naam van haar hoofdpersonage is gekomen, moge duidelijk zijn.

De Nederlandse vertaling van het eerste deel, Stad van Beenderen, verschijnt deze maand bij The  House of Books.

Ik ben ontzettend benieuwd of deze young adult wordt vertaald naar het grote scherm. Veel young adults worden gekaapt door filmstudios in de hoop er een geweldige boekverfilming van te maken, maar eindstand… komen ze niet verder dan de ontwikkelingsfase.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.