Logo-youngadults-site

Disney koopt filmrechten YA trilogie Matched

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Disney en Offspring Entertainment hebben een optie genomen op de filmrechten van de young adult trilogie Matched, geschreven door debuutschrijfster Ally Condie. Matched is het eerste boek in de serie, en is gesitueerd in een toekomstig dystopia, waar een mysterieuze gemeenschap elk deel van je leven regelt – wie je trouwt, waar je werkt en hoe lang je leven duurt. Wanneer hoofdpersonage Cassia 17 wordt, neemt ze deel aan een match-ceremonie waar ze wordt gekoppeld met haar perfecte partner. De vraag is: wat gebeurt er wanneer de gekozen match niet de jongen is van wie je houdt? En hoe ver ga je om de gemeenschap te trotseren?

Het is geen verrassing dat Matched wordt vergeleken met andere young adult series, zoals Stephenie Meyer’s Twilight Saga, dankzij de sterke driehoeksverhouding en gerichte doelgroep. Ook al richt Matched zich op young adult lezers, het is geen verhaal over vampiers, engelen of weerwolven. Integendeel zelfs, Matched gaat over een toekomst waar er geen plaats is voor keuze, je leven ligt al vast vanaf het moment dat je geboren bent en alles vooraf is bepaald.

Het boek verschijnt op 1 december in meer dan 20 landen tegelijk.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.