Geplaatst op Geef een reactie

De Allestafel

Titel: De Allestafel
Auteur: Heerma van Voss

ISBN: 9789045702773

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Al ruim dertig minuten houdt Mark Oldings drie paar sokken in zijn handen. Het gaat tussen witte sportsokken, een paar gewone witte sokken en een paar zwarte. Hij moet bekennen dat de zwarte sokken het zachtst aanvoelen, maar bij zwarte sokken voelt hij zich nooit op zijn gemak: onrustig, alsof er continu iemand aan zijn voeten kietelt. De witte sokken zijn daarentegen fijn, die geven hem een vitaal en sterk gevoel. Niet zo sterk dat hij er de wereld mee aankan, wel zo dat als hij de wereld ooit aan zal kunnen, het alleen met witte sokken mogelijk is.

Aan de vooravond van zijn verjaardag is hiphop-recensent en schrijver in spe Mark Oldings vastbesloten: hij zal zijn vriendin Yvonne blij maken en volwassener worden. De Allestafel is een natuurlijk verteld verhaal, knisperend en zorgvuldig. Zonder literaire kunstgrepen, sober en nuchter bouwt Heerma van Voss zijn verhaal uit, waarbij de lezer zijn geamuseerdheid en lichte bevreemding haast onmerkbaar ziet omslaan in verontrusting, en dan in fascinatie en ergernis tegelijk.

Geef een reactie