Logo-youngadults-site

Recensie: To live for van Chinouk Thijssen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

To live for is een geweldig en spannend boek, wat je moeilijk kan wegleggen. To live for was mijn eerste boek van Chinouk Thijssen en ik ben helemaal verkocht. Ze is een veelbelovende schrijfster. Het boek gaat over een groep vriendinnen die alles aankunnen wanneer ze samen zijn en waar niets is zoals het lijkt. Wie kunnen ze nog vertrouwen? 

De hoofdpersonages van To live for 

Het boek wordt geschreven in twee perspectieven, namelijk Shay en Tatum. Shay en Tatum behoren tot een vriendinnengroep, samen delen ze de passie voor streetdance. 

De bekende TikTok streetdanseres Melody Ramos is omgekomen door een tragisch ongeval. Wanneer Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül besluiten om de begrafenis bij te wonen, verschijnt het eerste berichtje van onbekende. Waaruit blijkt dat niets is zoals het lijkt, was het een tragisch ongeluk of zat er iemand tussen? 

Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül volgen streetdance lessen bij Feya. Wanneer ze op een streetdance battle terechtkomen, maken ze kennis met Cruz, de oprichter van de Street Academy. De meisjes zijn geïnteresseerd en willen er alles aan doen om een auditie te bemachtigen, maar wat ze niet wisten is dat de auditie gepaard gaat met bedreigende boodschappen en zelfs moorden.

De meisjes staan er alleen voor en kunnen niemand vertrouwen, slagen ze erin om onbekende te ontmaskeren of slaagt onbekende erin om zijn of haar bedreigingen uit te voeren? 

Mijn standpunt van To live for

Ik kon To live for niet wegleggen en vond het een heel spannend boek. Chinouk Thijssen is een goede schrijfster en neemt je direct mee in het verhaal. 

Het dubbelvertelperspectief vond ik fijn om te lezen zodat je verschillende kanten en gedachten van de personages kent. Ik vond het vreemd dat niet alle vriendinnen een perpsectief kregen in het verhaal, maar dat is misschien voor het volgende boek To kill for.  

To live for is niet zo’n dik boek, maar je leest elke pagina vol spanning en afwachting. Het boek eindigd met een grote cliffhanger, waardoor ik niet kan wachten om het vervolg To kill for te lezen. 

Tijdens het lezen kreeg ik een Pretty Little Liars vibe, onbekende heeft wat weg van A. Als je een fan bent van Pretty Little Liars dan ga je dit boek geweldig vinden, maar ook als je van spanning en thrillers houdt, is To live for iets voor jou.

Ik geef To live for 4,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Saar

Saar

Dit is Saartje, maar haar vrienden/familie noemen haar Saar. Ze is 23 jaar oud. Ze spendeert haar vrije tijd door te lezen, bakken/koken, serie/films kijken en dingen doen met vrienden/familie. Op dit moment studeert ze sociaal readaptatiewetenschappen in Leuven. Het liefste leest ze graag boekenreeksen, haar favorieten zijn ‘The Hunger games’, ‘de Selectie’ en nog veel meer. Karen McManus, Suzanne Collins, Kiera Cass, Tahereh Mafi, … zijn haar favorieten schrijfsters, maar ze ontdekt graag nieuwe schrijvers/schrijfsters. Ze leest verschillende genres. Ze heeft geen specifieke keuze als de verhaallijn maar goed/spannend is. Ze vindt het heel spannend om te beginnen bij Young Adult. Ze kijkt er heel erg naar uit om voor hen te recenseren.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.