Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in april 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is lente! Tijd dus voor een nieuwe lading leesvoer. In dit artikel vind je de boeken die komende maand in de boekhandel liggen.

Ugly Girls

Bij uitgeverij Ploegsma verschijnt Ugly Girls, het eerste deel in een trilogie geschreven door drie Zweedse auteurs. Het eerste deel verschijnt komende maand, het vervolg Annoying Girls is vanaf deze zomer te lezen.

Als Tilde ontdekt dat haar slechte schoolfoto op een Instagram-account staat dat Ugly Girls heet, schrikt ze enorm. Ze heeft zichzelf nooit als lelijk beschouwd, maar nu ze het vierde meisje van haar school is wier foto is geplaatst, gaat ze aan zichzelf twijfelen.
Hoewel de meeste scholieren er eerst om moeten lachen, duurt het niet lang voordat alle meisjes bang zijn om het volgende slachtoffer te worden.
Tilde, Eleni en Jasmine zitten in dezelfde klas, maar praten nauwelijks met elkaar. Tilde is zeer uitgesproken, Eleni observerend en op zichzelf, en Jasmine populair en snel verveeld. Toch besluiten ze samen te werken. Iemand moet toch die rotzak achter Ugly Girls vinden?

De terugkeer van Rachel Price

Na het succes van de Moordgids voor lieve meisjes-trilogie (die binnenkort als serie te zien zal zijn) en de standalone De vijf die blijven verschijnt komende maand een nieuw boek van Holly Jackson.

Zestien jaar geleden verdween Rachel Price. Haar toen tweejarige dochter Bel Price was de enige getuige. Ze heeft aan deze ingrijpende gebeurtenis geen herinneringen en ze leeft sindsdien in de schaduw van deze mysterieuze verdwijning. Rachel Price is weg, waarschijnlijk dood, en Bel zou het liefst willen dat iedereen gewoon verder gaat met leven.

De zaak wordt plotseling weer relevant als de familie Price instemt met een true crime-documentaire. En dan gebeurt wat al die tijd onmogelijk had geleken: Rachel Price keert terug. Bels leven zal nooit meer normaal zijn. Haar moeder vertelt een ongelooflijk verhaal over wat haar is overkomen. Letterlijk ongelooflijk, want Bel weet zeker dat Rachel niet de waarheid spreekt. Maar als Rachel liegt, waar heeft ze dan al die tijd gezeten? En belangrijker nog: zou ze gevaarlijk kunnen zijn?

Terwijl de camera’s nog draaien, probeert Bel de waarheid over haar moeder te achterhalen en erachter te komen waarom Rachel werkelijk is teruggekeerd uit de dood.

Het hart van de woud

Het hart van de woud is het debuut van Robine van Olffen. Het is een young adult fantasy die volzit met avontuur, magie en liefde.

In de wilde bossen van Lythania, groeit Iliona op tussen de bomen, herten en zwijnen. Op een dag krijgt ze een visioen van de mythische natuurheldin Maya. Zij geeft haar een opdracht: red Roran, de kroonprins van Lythania. Maar waarom is hij in gevaar, en waarom moet juist zij hem beschermen? Iliona begint een zoektocht naar de geheimen van de koninklijke familie, die geworteld zijn in een bloederige geschiedenis. Maar de waarheid ligt diep verstopt onder eeuwenoude leugens. Iliona zal tot het uiterste moeten gaan om niet alleen Roran, maar ook de toekomst van het land te redden.

De ramp van Tsjernobyl

In de Escape-serie van de Amerikaanse auteur Andy Marino neemt de auteur je mee naar een gebeurtenis in de geschiedenis. In dit deel staat de ramp van Tsjernobyl centraal. Vanuit verschillende standpunten neemt de auteur je mee vanuit verschillende standpunten.

De ramp van Tsjernobyl - nieuwe young adult boeken in april 2024

Als de zestienjarige Yuri in de nacht van 26 april 1986 in de kerncentrale van Tsjernobyl aan het schoonmaken is, gaat er iets fout. Heel erg fout.
Even verderop wordt Alina ruw wakker geschud door een ontploffing. Samen met de rest van haar gezin moet ze vluchten, zo ver mogelijk bij het gevaar vandaan.
Sofiya’s vader moet plots naar de kerncentrale om te proberen of hij het probleem kan oplossen. Sofiya blijft alleen achter en besluit om – tegen het advies van haar vader in – anderen te waarschuwen voor het gevaar van de straling.

Homebody

Voor de fans van Heartstopper en De prins en de naaister is er vanaf komende maand Homebody van Theo Parish. In dit boek gaat Theo op zoek naar hun eigen identiteit. De auteur komt trouwens ook naar Yaltival op 30 juni.

Homebody - nieuwe young adult boeken in april 2024

Hun hele leven heeft Theo al het gevoel dat hen niet aan de verwachtingen van de wereld kan voldoen. Hoewel Theo opgroeit in een liefdevol gezin waar er open over gender wordt gesproken, heeft hen toch te maken met stereotypes van buitenaf waar hen zich niet in herkent. Zo begint Theo’s ontdekkingsreis naar zichzelf. Geïnspireerd door superhelden, Comic Con en rollenspellen zoals Dungeons & Dragons vindt Theo stapje voor stapje het zelfvertrouwen om hun authentieke zelf aan de wereld te laten zien.

In Homebody neemt Theo Parish de lezer mee in hun hartverwarmende zoektocht naar identiteit en ontdekt hen wat het betekent om voor jezelf te kiezen en je thuis te voelen in zowel je eigen lichaam als in de wereld.

Het spel van de duivel

Komende maand verschijnt het derde deel in de Alizeh-serie van Tahereh Mafi, die eerder onder andere de Touching Juliette-serie schreef.

Het spel van de duivel - nieuwe young adult boeken in april 2024

Eenmaal aangekomen in Tulan om te trouwen met de opvliegende koning Cyrus, begint Alizeh te twijfelen aan de verschrikkelijke verhalen die de ronde doen over hem. Sterker nog, hoezeer ze ook probeert uit zijn buurt te blijven, de aantrekkingskracht die ze voelt is te groot en ze komt elke keer weer bij hem terug. Maar dan komt prins Kamran aan in Tulan. Zullen zijn wraakacties Alizeh en haar toekomstige echtgenoot in gevaar brengen?

De kern

Van eigen bodem verschijnt De kern van Carleen Verbeek die geboren werd in Nederland en ondertussen in België woont. Het boek is het eerste deel in een trilogie.

Abnormaal is een ruim woord dat Maya perfect omschrijft. Na het overlijden van haar adoptiemoeder woont ze alleen met haar vader in Nijmegen. Om haar verdriet te verwerken plant ze een reis naar Schotland om op zoek te gaan naar haar oorsprong. De ontmoeting met de intrigerende Fabian brengt haar onverwacht op een ander pad met onverklaarbare, angstaanjagende gebeurtenissen. Een onweerstaanbare kracht brengt haar naar een plek die alle realiteit overstijgt.

Wanneer Maya ontwaakt in een gouden stad, wordt ze overspoeld door een mysterieuze gloed die haar diepste verlangens vervult. Vastbesloten om de gouden gloed te achterhalen, raakt ze verloren in een donkere zoektocht naar het goud. Maya raakt steeds meer geïsoleerd van de wereld en verliest zich tussen waan en werkelijkheid.

Maya’s vader, haar vriendinnen Tessa en Sarah en ex-vriend Jack proberen haar te redden uit de greep van het duister. Zijn ze nog op tijd? Vindt Maya eindelijk terug wat ze al die tijd heeft gezocht? In een zinderende finale worden alle geheimen en mysteries onthuld, maar de reis naar de bestemming slaat diepe wonden die misschien nooit zullen helen…

Het schaduwrijk

Dutch Venture Publishing brengt komende maand Het schaduwrijk uit, een nieuw boek van de Italiaanse auteur Sara Marino. Eerder bracht de uitgeverij ook al Demonenjager uit van haar hand.

Nadat ze een brand heeft overleefd die haar huis verwoest en haar geheugen wegneemt, wordt Erika opgenomen door een liefdevolle familie die haar de genegenheid en zorg geeft die ze altijd heeft gemist. Samen met Irene en Marco en hun dochtertje Isa ontdekt Erika voor het eerst de warmte van een gezin. Ook Leonardo, de buurjongen, laat haar hart onverwacht sneller kloppen en ze wordt verliefd op hem.

Maar wat gebeurt er als haar ouders haar vinden en waarom beweert Erika dat ze hen vergeten is en zich niets van haar vorige leven herinnert?

Soms is menselijk zijn het belangrijkst voor de wezens die dat van nature niet zijn.

Powerless

Powerless van Lauren Roberts is een ware hit op BookTok. Uitgeverij Pelckmans komt komende maand met de vertaling ervan!

Powerless - nieuwe young adult boeken in april 2024

In het koninkrijk Ilya worden mensen zonder krachten verbannen, of erger nog … vermoord. Alleen de Elites zijn er welkom. Zij hebben speciale krachten die ze hebben overgehouden aan de plaag.

Maar niet iedereen heeft die vreselijke ziekte overleefd én krachten gekregen. Sommige mensen zijn gewoon zichzelf gebleven, ze zijn nog steeds doodgewoon. En die gewone inwoners zijn niet langer welkom in de Elite-samenleving.

Omdat het opeens een misdaad is om gewoon te zijn, moet Paedyn Gray onderduiken en zich anders voordoen dan ze is. Wanneer ze een van de prinsen van Ilya redt, wordt ze uitgekozen om mee te doen aan de Zuiveringsproeven. Een wedstrijd op leven en dood waarin Elites hun speciale krachten kunnen laten zien … krachten die Paedyn niet heeft. Hoe kan ze deze proeven ooit overleven?

Uit de diepte

Na Wolventijd, dat genomineerd werd voor de Jonge Jury debuutprijs, is er in april een nieuw boek van Lysander Mazee.

Uit de diepte - nieuwe young adult boeken in april 2024

Wanneer Sigurd na een heftig jaar bij de marine rust denkt te vinden in zijn nieuwe werk op een boorplatform, verschijnt de mysterieuze Reykr uit de diepte van de zee. De zee kent veel geheimen, maar Reykr lijkt er juist op gebrand om Sigurd zijn zwijgen te laten doorbreken. Sigurds zieke oma lijkt meer te weten over Reykrs herkomst, maar wanneer oma overlijdt, erft hij alleen maar meer geheimen.

Het spiegelcircus

Suzanne Martin is een pseudoniem van twee auteurs. Samen brengen ze Het spiegelcircus uit bij uitgeverij Dutch Venture Publishing.

Het spiegelcircus - nieuwe young adult boeken in april 2024

Het Spiegelcircus heeft er alle schijn van een geweldige plek te zijn. Eentje waar je gewoon een kaartje voor móét kopen. Maar wees gewaarschuwd: trap niet in de val en ga niet op zoek naar deze plek.

Jesse is op zoek naar dat ene sensationele verhaal dat viraal zal gaan. Dan hoort hij over een magisch circus in de bossen van Drenthe. Een circus dat alleen verschijnt tijdens volle maan. Is dit zijn kans om door te breken als videomaker?

Opgelet: dit boek bevat clowns, bovennatuurlijke verschijnselen en magie.

Ziel van as en bloed

Goed nieuws voor de fans van Jennifer L. Armentrout: komende maand verschijnt het vijfde deel van de Blood and Ash-serie in limited edition.

Poppy zal door een speciale rite veranderen in de oergodin van het leven. Om deze rite te voltooien, moet ze echter eerst een diepe slaap doormaken. En niemand weet hoe lang die slaap zal duren.

Terwijl om hen heen de goden opstaan en zich opmaken voor de volgende oorlog, is Cas als de dood om Poppy kwijt te raken. Daarom besluit hij het enige te doen wat hij kan: met haar praten. En haar herinneren aan de reis die ze samen hebben afgelegd. Alleen zijn herinneringen kunnen haar redden…

A touch of malice

Van Scarlett St. Clair is er komende maand het derde deel in de serie, na A touch of darkness en A touch of ruin.

Persephone en Hades zijn verloofd, maar dat staat Demeter – Persephones moeder – niet toe. Ze roept een sneeuwstorm af over heel Nieuw-Griekenland en zal die pas opheffen als haar dochter de verloving verbreekt. Wanneer de Olympiërs tussenbeide komen, ligt Persephones toekomst in handen van de goden: staan zij toe dat Persephone met de God van de Onderwereld trouwt en de strijd aangaat met haar moeder, of verbieden ze de verloving en nemen ze de wapens op tegen Hades? Eén ding is zeker: er zal hoe dan ook oorlog volgen.

Naar welke nieuwe young adult boeken in april 2024 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.