Geplaatst op Geef een reactie

Recensie: Tussen twee kwaden – Laura Diane

Het laatste boek in de Magic Kingdom-serie is verschenen bij uitgeverij Clavis: Tussen twee kwaden. De reeks vertelt het verhaal van Ayla. Omdat dit het laatste boek in een reeks betreft, kan het zijn dat er enkele spoilers in deze recensie staan. 

In het vorige boek ontstapte Ayla op het nippertje uit Epcot, een Disneypark waar mensen worden opgevangen na een orkaan, net zoals in het Magic Kingdom. Op het einde van het tweede boek, ontdekte Ayla de waarheid. Ze moet nu teruggaan naar het Magic Kingdom, voordat Donna haar wraaklustige plan kan uitvoeren. Als Ayla Owen vertelt wie ze echt is, blijft er van hun relatie niets over. Kunnen ze nog samenwerken om Alexander te redden en kunnen ze voorkomen dat hij Donna’s volgende slachtoffer wordt?  

Wat vond ik van het boek? 

Aan het begin van het boek vind je een korte samenvatting van wat er voorheen gebeurd is. Dit vind ik bij series altijd zeer aangenaam als lezer, zo hoef je niet alle vorige boeken opnieuw te lezen en weet je toch goed wat er gebeurd is.  

Natuurlijk zijn er op het einde van het boek opnieuw de ‘easter eggs’ en verwijzingen te vinden. Een goede toevoeging aan het verhaal. Als je ze niet zelf allemaal ontdekt hebt, worden ze dus goed uitgelegd aan het einde van het boek. 

Op het einde van het tweede boek toen we de waarheid over Ayla ontdekten, vond ik het heel erg spannend. Ik had dit als lezer niet zien aankomen, van een plottwist gesproken! Ik verwachtte dat dit derde deel op dezelfde toon verderging, maar ik ben toch wat teleurgesteld… Er zit wel genoeg actie in het begin van het boek, maar er waren ook momenten dat ik het minder spannend vond. Het personage Owen wordt in de vorige twee boeken neergezet als een zeer belangrijk personage. In dit derde boek mis ik soms wat van dit personage.  

In dit laatste deel wordt het verhaal wel goed afgerond. We zien hoe Ayla gestraft wordt voor alles wat ze gedaan heeft en daarna zien we hoe ze haar leven weer oppakt. Daardoor zitten er in dit boek enkele sprongen in de tijd. Verder krijgen we antwoorden op alle vragen die we hadden tijdens het lezen van boek 1 en boek 2.

De schrijfstijl blijft zoals we gewend zijn van Laura Diane zeer vlot en toegankelijk. De hoofdstukken zijn ook niet te lang waardoor het boek vlot leest.  

Is het een aanrader?

De hele serie: Tussen twee vuren, Tussen twee werelden en Tussen twee kwaden geef ik zeker 4 sterren. Ik heb genoten van deze dystopische reeks voor young adults. Enkel het laatste boek voldeed niet helemaal aan mijn verwachtingen. Daarom geef ik dit boek 3 sterren.  

Geef een reactie