Logo-youngadults-site

Pelckmans zoekt jong schrijftalent

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Pelckmans en Totaal, de jongerenwerking van Creatief Schrijven, zoekt jong schrijftalent! Wil jij in de voetsporen treden van Hanne Eerdekens, Doreen Hendrikx, Roxanne Wellens en Evangeline Agape? Dan is dit je kans!

Wat?

Pelckmans en Totaal organiseren een open call. Gedurende een vierdelig traject zullen de deelnemers tips en trucks krijgen bij de uitwerking van hun manuscript en pitch, tips van een schrijfcoach en informatie krijgen over het uitgeven van een boek via een uitgeverij. Ook kan je samen met anderen tegelijkertijd aan je verhaal werken en elkaar aanmoedigen. Deze verschillende sessies zullen plaatsvinden in juli, augustus, november en december 2024.

De voorwaarden

Deelnemers moeten tussen 15 en 26 jaar oud zijn en mogen nog geen gepubliceerd boek hebben bij een uitgeverij. Het verhaal dat je schrijft moet een Young Adult verhaal zijn en in het Nederlands geschreven worden. Je kandidaat stellen voor dit traject kan tot 15 mei 2024 door het doorsturen van een biografie, synopsis en een of meerdere hoofdstuk(ken). Indien je geselecteerd wordt bedraagt het inschrijvingsgeld €140. Maak je het waar om een uitgeefcontract te krijgen na afloop van het traject? Dan krijg je dit bedrag (en meer) terug in een royaltyvoorschot.

Meer info? Die vind je op de website van Azertyfactor.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.