Logo-youngadults-site

Bewijs het maar – Lynn Painter

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ik had al een aantal boeken van Lynn Painter gelezen en vond deze stuk voor stuk zó leuk, dat ik ze heb beloond met 5 sterren. Toen ik hoorde dat ze een nieuwe YA had geschreven wilde ik deze uiteraard ook erg graag lezen. Bewijs het maar is de Nederlandse vertaling van Betting on you.

Het plot

Bailey is een enthousiaste boekenworm van onlangs gescheiden ouders. Haar beide ouders zijn in een andere staat gaan wonen waardoor Bailey nu in haar eentje naar Alaska moet vliegen. Op het vliegveld komt ze Charlie tegen, de cynische grapjas. Al direct hebben ze een hekel aan elkaar doordat ze zo verschillend zijn. Om het allemaal nog erger te maken blijken de twee jongeren naast elkaar in het vliegtuig te zitten…

Drie jaar later kruisen de paden van Bailey en Charlie opnieuw wanneer ze allebei in hetzelfde kleine dorpje blijken te wonen. Beide hebben een bijbaantje in het nieuwe hotel met waterpark, waardoor ze veel tijd met elkaar moeten doorbrengen. Ze verwachtten dat dezelfde irritatie als 3 jaar geleden weer naar boven zou komen, maar dat is niet het geval. Nu ze iets ouder zijn ontstaat er een hechte vriendschap tussen de jongeren.

Tijdens hun pauze houden ze de liefdesperikelen van hun collega’s nauwlettend in de gaten. Ze maken grapjes en plagen elkaar, maar komen er ook al snel achter dat ze allebei gescheiden ouders hebben waar ze goed met elkaar over kunnen praten. Door deze uitlaatklep lijkt er steeds meer iets op te bloeien tussen de twee.

Gescheiden ouders

Het hebben van gescheiden ouders is een onderwerp wat centraal staat in dit verhaal. Zowel Bailey als Charlie hebben gescheiden ouders en moeten hier mee om zien te gaan. Dat is behoorlijk lastig als tiener, en al helemaal wanneer een van de twee ouders in een andere staat woont. Ook vindt Bailey de nieuwe vriend van haar moeder niet leuk en zit ze helemaal niet te wachten op een stiefvader. Het liefste wil ze gewoon met zijn tweetjes blijven: zij en haar moeder. Zoals het altijd al is geweest.

Doordat Bailey en Charlie elkaar hebben gevonden, hebben ze eindelijk iemand die begrijpt wat ze doormaken. Ze vindt het namelijk erg lastig om hier met haar moeder over te praten en haar beste vriendin is meer met haar vriendje bezig om zulke serieuze gesprekken te voeren. Bailey en Charlie hebben daarom erg veel steun aan elkaar wat zorgt voor een hechte band.

Bailey en Charlie

Het boek is geschreven in een dual POV waardoor je zowel vanuit het perspectief van Bailey leest als vanuit Charlie. Zeker in een romcom vind ik dit altijd erg leuk. Je leest hierdoor de gedachten van het andere personage en hoe ze over elkaar denken. Bailey is een prima personage met een goed achtergrond verhaal en karaktereigenschappen die ervoor zorgen dat ze als een echt persoon aanvoelt. Toch vind ik Charlie een leuker personage. Zijn humor en spontane acties zorgen ervoor dat hij een perfecte book boyfriend zou zijn. De dialogen tussen de twee personages worden ondersteund door verschillende sms dialogen die tussendoor in het boek zijn opgenomen. Deze wisten altijd wel een glimlach op mijn gezicht te toveren omdat ze zo leuk en geestig zijn.

Conclusie

Zeker in het begin van het boek was het mij niet helemaal duidelijk wat de personages nu eigenlijk in dit boek willen bereiken. Ze hadden geen doel waar ze naartoe aan het werken waren. Hierdoor voelde het voor mij in het begin een beetje doelloos aan. Pas halverwege wanneer Bailey en Charlie meer tijd met elkaar doorbrengen en de nieuwe vriend van Bailey’s moeder meer in het verhaal komt, begon het voor mij echt leuk te worden. Deze scenes waren dan ook mijn favoriet.

Daarna was het verhaal nog steeds wel oké omdat er inmiddels een (vriendschappelijke) relatie was ontstaan tussen de twee. Ergens was ik toch wel nieuwsgierig naar hoe het zou eindigen voor hun. Desondanks merkte ik helaas dat ik (ondanks de hele leuke stukken), soms niet zo’n zin had om dit boek op te pakken. Voor mij kan Bewijs het maar helaas niet tippen aan de andere boeken die ik van Lynn Painter heb gelezen. Ik gaf het boek 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.