Logo-youngadults-site

Recensie: Dit boek is dodelijk – Ravena Guron

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In oktober kwam het eerste boek van Ravena Guron, Dit boek is dodelijk, uit bij uitgeverij Volt. Het boek is een young adult-thriller. Lees hier wat ik ervan vond. 

Het verhaal 

In Dit boek is dodelijk volgen we Jess Choudhary. Het boek begint meteen zeer duidelijk met de volgende zinnen: Ik zal het meteen duidelijk maken: ik heb Hugh Henry Van Boren niet vermoord. Ik heb niet eens geholpen. In ieder geval niet expres. 

Al vanaf de eerste zinnen wil je meteen verder lezen en word je in het verhaal gezogen. Het

verhaal laat je niet meer los tot het einde.  

Op een dag wordt Hugh, een van de populairste en rijkste leerlingen van de school dood aangetroffen. Meteen slaat de paniek toe en wordt de vraag der vragen gesteld: wie is de moordenaar?  

Jess is een leerling die er alles aan doet om zich voorbeeldig te gedragen en haar studiebeurs veilig te stellen. Ze merkt al snel dat ze meer betrokken is bij het onderzoek dan ze ooit had kunnen denken. Hugh is namelijk op precies dezelfde manier vermoord als een personage in een verhaal dat zij heeft geschreven… Het duurt niet lang voor Jess een anoniem bericht ontvangt waarin iemand haar bedankt voor de inspiratie. De tijd tikt, en Jess weet dat ze het mysterie op zal moeten lossen of anders eindelijk iets gemeen zal hebben met Hugh: de dood. 

Het verhaal speelt zich af op een internaat dat heel duidelijk niet in België of Nederland gesitueerd is. Aan het begin van het boek krijg je ook een plattegrond van de school te zien wat wel een leuke toevoeging is. Ook is er in deze school een vereniging die zeer belangrijk is. Niemand weet welke leerlingen in deze vereniging zitten en wie de leider is. Af en toe krijgt een leerling een anoniem berichtje met een opdracht die uitgevoerd moet worden. Als de leerling in kwestie beslist deze opdracht niet uit te voeren, volgt er een sanctie vanuit de vereniging.  Deze vereniging is een toevoeging in het verhaal die zeker voor extra spanning zorgt.  

Mening 

Dit boek is dodelijk wordt verteld vanuit het perspectief van Jess. Ze heeft alles neergeschreven wat er is gebeurd en dat is een leuke manier om te lezen en wat er effectief is gebeurd met Hugh. Zo begint het verhaal voordat de moord is gepleegd om een beetje context te geven. Op die manier leer je de personages ook al wat beter kennen. Toch moet je als lezer niet te lang wachten tot Hugh vermoord wordt en het verhaal écht kan beginnen.  

Het boek leest supervlot en de spanningsboog staat doorheen het hele verhaal gespannen. Je wilt elk hoofdstuk verder lezen om te weten te komen wie Hugh nu eigenlijk vermoord heeft.  

De personages zijn leuke personages in een young adult-boek. Je leert Jess ook goed kennen en ze maakt een evolutie door. In het begin heeft ze één vriendin en is ze vrij eenzaam, maar naar het einde toe heeft ze een hele vriendengroep en voelt ze zich goed.  

Conclusie  

Het is een thriller die als een sneltrein leest, goed geschreven is en het verhaal zit goed in elkaar. Een plottwist die je niet meteen ziet aankomen. Zeker een aanrader voor iedereen die graag thrillers leest. Daarom krijgt dit boek van mij 4.5 sterren. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.