Logo-youngadults-site

Recensie: De laatste dochter – R.S.E. Gommer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De laatste dochter is een boek van de hand van R.S.E. Gommer en kwam enkele maanden geleden bij Novel Rebels uitgevers uit. Het is een young adult roman waarin de vraag ‘Wat als je de laatste vrouw op aarde bent?’ centraal staat.

Het verhaal

In het boek De laatste dochter volgen we Alex, die samen met haar vader in een dorp woont dat van de wildernis is afgeschermd. Elke dag vermomt ze zich als jongen, want de dorpelingen mogen niet weten dat ze een meisje is. Enkele jaren geleden zijn na een vernietigend virus, dat de Damesdood genoemd wordt, alle meisjes en vrouwen gestorven. Behalve Alex …  Wat zouden al deze mannen doen als ze wisten dat Alex een meisje is?

Alles verandert wanneer een verkenner terugkomt van de wereld buiten de dorpsmuren en het bericht brengt dat er een vrouw is gevonden in het laboratorium van Brussel. Ben, de jongen op wie Alex stiekem verliefd is, gaat met een groep ernaartoe. Wanneer Alex niet langer veilig is in het dorp, reist ze hem achterna en gaan ze samen op zoek naar de gevonden vrouw. Dat gebeurt niet zonder kleerscheuren. Zullen ze de vrouw vinden en wat gebeurt er dan? Blijft Alex voor altijd de laatste dochter?

Mening

Het boek is in drie delen verdeeld. In het eerste deel lezen we over Alex’ tijd in het dorp, het tweede deel gaat over haar reis door de wildernis richting het laboratorium en het derde deel gaat over wat ze in het laboratorium meemaakt. Tussendoor lees je ook een reisdagboek van Jack, die je later in het verhaal beter leert kennen. Hij heeft zo zijn eigen redenen om naar het laboratorium te gaan en de vrouw te ontmoeten.  

Ik vond het een fijn boek om te lezen, het tempo ligt zeker hoog genoeg. De schrijfstijl is simpel waardoor het vlot leest. Je leeft als lezer goed mee met Alex en haar gevoelens die ze ontwikkelt voor Ben, maar tegelijkertijd de angst die ze heeft om haar geheim met hem te delen. Na een tijdje begon ik Alex wel wat vervelend te vinden, ze bleef vaak hetzelfde herhalen en maakte ook niet altijd de beste keuzes. Tegelijkertijd krijg je als lezer echt een goed beeld van dit personage en van het doorzettingsvermogen dat zij heeft. Het verhaal speelt zich af in Nederland en dat maakt het makkelijker om je in te leven.

Dit boek is een fijn, vlotlezend, spannend en origineel verhaal. Het is bovendien het eerste boek in een serie. Ik kan niet wachten om het vervolg te lezen! Ik geef dit boek 4 sterren en raad het zeker aan.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.