Logo-youngadults-site

Recensie: Things we never got over – Lucy Score

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Things we never got over is al maanden een grote hype op TikTok. Ondanks de Engelse titel is het boek toch recent in het Nederlands verschenen. Jacodine Van de Velde heeft het boek vertaald.

Voor ik het boek las, had ik het al veel zien voorbij komen op TikTok. Ik wist dus dat veel mensen het een geweldig boek vinden, maar ook zeer veel mensen het maar niets vinden. In het begin bevond ik me eerder bij de mensen die het boek niets vonden, maar uiteindelijk kwam ik echt in het verhaal en vond ik het toch goed.

Het verhaal

Things we never got over gaat over Naomi die haar trouwdag ontvlucht. Ze gaat naar haar zus, Tina, die haar hulp nodig zou hebben. Eens ze in Knockmout (een stadje) aankomt, krijgt ze alles behalve een warm welkom. Iedereen in het stadje denkt dat ze haar zus, Tina, is en is razend op haar. Dan steelt Tina haar auto en al haar geld. Als kers op de taart blijkt dat Tina een kindje heeft en laat ze haar achter bij Naomi. Naomi wist niet eens dat ze een nichtje had en nu moet ze opeens voor dat nichtje zorgen …

Het tweede hoofdpersonage is Bad Boy Knox die geen tijd heeft voor drama. Hij ziet er zeer stoer uit en het klikt absoluut niet tussen Naomi en Knox. Toch besluit hij om Naomi te helpen nu haar leven zo in elkaar stort. Zodra ze alles weer op de rit heeft, kan hij terugkeren naar zijn eigen, rustige leven. Tenminste, dat was het plan …

Mening

Het verhaal wordt verteld door zowel de ogen van Naomi als door Knox. Vanaf het eerste moment botst het tussen de twee. Tegelijkertijd voel je ook al vanaf het begin de spanningen die tussen de twee personages hangen.

De tropes die in dit boek zitten zijn onder andere enemies-to-lovers, fake dating … Toch krijgt het verhaal ook meer diepgang dan enkel die tropes. Daarnaast is het onderwerp familie heel belangrijk, aangezien Naomi een zus heeft die een verzwegen kind heeft waar zij opeens voor moet zorgen. Het is duidelijk dat Naomi niet de beste band heeft met haar zus. Ook Knox heeft heel wat strubbelingen in zijn familie en zijn relatie met zijn broer is niet opperbest.

Dat familie een belangrijke rol speelt zie je ook in het feit dat het boek zich afspeelt in een klein stadje, Knockmout, waar iedereen elkaar kent. Is er iets mis met één van de personages? Dan komen de andere bewoners te hulp! Het feit dat Naomi opeens voor haar elf-jarige nichtje moet zorgen, maakt het ook een echt familieverhaal. Ik moet wel zeggen dat van alle personages het kind mijn favoriete personage was en veruit het meest volwassene personage.

Het boek telt meer dan vijfhonderd pagina’s, wat toch wel een dik boek is. Toch leest het verhaal zeer vlot. Het verhaal is ook goed opgebouwd. Er zijn wel enkele stukken die wat trager waren dan de rest, maar eigenlijk past het verhaal best wel goed in elkaar, maar wel wat voorspelbaar.

Things we never got over is af en toe wat traag, maar leest toch vlot. Het is een echte feelgood roman. Ik geef het boek 3,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.