Logo-youngadults-site

Recensie: In het bos daar woont de jager – Marijke F. Jansen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
in het bos daar woont de jager

Marijke F. Jansen bracht afgelopen jaren al twee delen van deze trilogie uit, deze recensie maakt deel uit van haar blogtour van haar nieuwste deel: In het bos daar woont de jager.

Waar gaat het over:

In het bos daar woont de jager gaat verder met de Sprookjesjager die je al voor een groot deel hebt leren kennen in de eerste twee delen. In dit deel leer je Billie kennen, Billie is een meisje dat door een ongeluk doof is geworden. Billie zit met haar zussen in een auto wanneer haar dronken vader een aanrijding veroorzaakt. Ze kan het niet geloven wanneer haar vader haar achterlaat als onderpand bij de jongen wiens auto is vernield. Als dan ook nog eens haar magische haren groeien in bijzijn van de jongen. Ze komt erachter dat het nog veel erger kan. De jongen blijkt namelijk niet zomaar een toevallige voorbijganger te zijn, maar de enige echte beruchte Sprookjesjager. En nu hij weet dat Billie magisch is, is hij niet van plan om haar weer netjes terug te geven aan haar vader. Billie haar sprookje is nog maar net begonnen…

Mijn mening:

Voordat ik dit deel ben gaan lezen heb ik eerst de andere delen gelezen. Zelf vond ik dit erg fijn, al wordt er gezegd dat je dit deel ook los kan lezen. Je leert namelijk de Sprookjesjager al kennen in de vorige delen en aan het begin van dit deel krijg je een kleine terug verwijzing naar Ursula uit het tweede deel.

Je leest het boek vanuit twee punten, uit die van Billie en die vanuit de Sprookjesjager. In dit deel leer je de Sprookjesjager veel beter kennen. Je leert ook de echte reden kennen waarom hij jaagt op de reïncarnatie van sprookjes. Buiten dat heeft Marijke de Sprookjesjager een twist gegeven, hij krijgt zelf ook te maken met magische veranderingen aan hem zelf. Daarnaast vind ik het ook heel tof dat Billie een hoofdpersonage is die doof is. Je kan echt zien dat Marijke zich ook echt heeft ingelezen over dit onderwerp. Het geeft je een hele andere kijk op het verhaal.

Bij dit boek had ik al gauw door welk sprookje Marijke dit keer gebruikte, één van mijn favoriete sprookjes. Hiervoor moet je echt het verhaal zelf lezen als je wil weten welk sprookje het is. Marijke laat de hoofdpersonage in het begin wel denken dat ze een ander sprookje was, maar ik had al zo’n gevoel dat dat het niet kon zijn.

Conclusie

Het boek las heerlijk snel en makkelijk weg, ik had hem in 2 uurtjes tijd al uit. De personages worden vanaf het begin al goed neergezet en je krijgt zelfs medelijden met de Sprookjesjager. Het einde was super mooi en je sluit hiermee ook echt het verhaal af van de Sprookjesjager. Een sprookje zoals je nog nooit hebt gelezen en waarvan je niet dacht dat je die nodig had.

Ik heb in iedere geval heel erg genoten van dit deel en vond hem nog beter dan de vorige twee delen. Ik geef hem daarom ook 5 sterren! Ik raad je zeker aan om dit boek te gaan lezen, maar met als tip: lees de vorige twee delen ook.

Heb jij je al begeven in de magische wereld van de Sprookjesjager?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Charonna Mensink

Charonna Mensink

Charonna Mensink ( 27 ) woont samen met haar vriend en 2 poezen in Zeeland, maar oorspronkelijk komt zij uit Utrecht. In het dagelijkse leven werkt zij als onderwijsassistent op de middelbare school. Dit werk doet zij met veel plezier en in haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Maar het allerliefst leest ze een goed boek waarbij ze verdwijnt naar de wereld waar het boek zich afspeelt. Haar liefde voor lezen is gekomen door de "Hoe overleef ik" boeken van Francine Oomen en door de "Op zoek naar Dolfijnen" boeken van Lucy Daniels. Verder probeert ze de leerlingen op school aan te moedigen met het lezen van boeken en raad ze vaak een aantal boeken aan.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.