Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in augustus 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De tweede maand van de zomer breekt aan. Nog op zoek naar een goed boek om te verslinden? Deze boeken verschijnen komende maand!

Solitaire

Best of YA vertaalt een nieuw boek van hitsensatie Alice Oseman. In dit boek volgen we één van de personages uit haar Heartstopper graphic novels.

Ik hou van slapen en van bloggen. Vorig jaar – vóór al dat gedoe met Charlie en voordat ik de harde realiteit van examens en universitaire aanmeldingen onder ogen moest zien, en het feit dat ik op een dag echt met mensen zal moeten gaan praten – had ik vrienden. Alles was toen heel anders dan nu.

Nu is er Solitaire. En Michael Holden. Ik weet niet wat Solitaire probeert te doen, en ik geef niet om Michael Holden. Echt niet.

Solitaire is een wijs en meedogenloos eerlijk verhaal over een van de onvergetelijke personages uit de successerie Heartstopper. Deze editie heeft exclusieve bedrukking van de binnenzijde van het omslag.

Pardalita

Pardalita is een graphic novel die vertaald werd uit het Portugees!

De zestienjarige Raquel woont in een kleine stad in Portugal waar iedereen elkaar kent. Haar ouders zijn gescheiden en dat is klote. De leraren op school doen vervelend, maar gelukkig heeft ze haar vriendinnen.

Als het wat oudere en opvallende meisje Pardalita bij haar op school komt, kan Raquel niet meer helder denken. Ze wil alleen nog maar in de buurt van Pardalita zijn. Haar vriendje Miguel ziet ze niet meer staan. ‘Ben ik dit?’ vraagt Raquel zich af. Is ze verliefd geworden op een meisje?

Staal

Met het eerste deel in de Lily-serie won de Vlaamse auteur Tom de Cock de befaamde Nederlandse prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. Komende maand verschijnt het derde deel (van in totaal vier delen) bij uitgeverij Pelckmans.

Lily Rieder-Dubois is zestien en president van een gebroken land. Een jaar na de aanslag op de Muur zijn alle blikken op haar gericht. Het pad, de voortekenen en de timing van de Storm zijn duidelijk: op het hoogtepunt van de klimaatomslag zal leven op aarde voor alles wat ademt voor minstens drie jaar onmogelijk worden. Niemand ziet een uitweg, maar daar kan Lily zich onmogelijk bij neerleggen.

Terwijl smog en as een duistere sluier om de planeet leggen, beseft Lily dat een oplossing buiten de Nieuwe Unie moet gezocht worden. Met het bonte gezelschap van haar trouwste bondgenoten en ergste vijanden staat ze voor een ultieme diplomatieke missie. Ze moet en zal antwoorden vinden en de wereld verenigen. Een wereld vol Muren, waarachter de meest waanzinnige dingen broeien…

Dit is het derde deel uit de LILY-saga. LILY kreeg in Nederland de prestigieuze bekroning Beste Boek voor Jongeren 2022.

Bonuspunt

Ryanne Veldkamp heeft al enkele New Adult boeken op haar naam staan. Daar komt er nu nog één bij met Bonuspunt.

Bonuspunt gaat over William, die zoveel dating-allergieën heeft dat hij er zelf gek van wordt. Maar wat moet je ook als de meeste mannen die je ontmoet het terug appen niet waard zijn? Alles verandert als hij tijdens de voorbereidingen van de bruiloft van zijn beste vriendin Polly een man ontmoet die hij, ondanks hun grote verschillen, aantrekkelijker vindt dan zou moeten. Het was de bedoeling dat Polly zich zou binden, niet hij. Terwijl Williams bindingsangst hem de ene kant op trekt, trekt zijn verliefdheid hem de andere kant op. En iedereen behalve William zelf heeft allang door welke kant er gaat winnen.

Het (niet zo) orthodoxe leven van Hoodie Rosen

Uitgeverij KokBoekencentrum brengt de vertaling uit van het award-winnende The Life and Crimes of Hoodie Rosen van Isaac Blum.

‘Het (niet zo) orthodoxe leven van Hoodie Rosen’ van Isaac Blum is een boeiende jeugdroman over een orthodox-joodse jongen die in twee werelden leeft, voor lezers van Chaim Potok. Het leven van Hoodie Rosen is zo slecht nog niet. Hij is net verhuisd en heeft genoeg tijd om zijn Thorastudie te ontlopen, te basketballen en koosjere snacks te halen. De inwoners van Tregaron zijn niet blij dat er zoveel orthodoxe joden tegelijk in hun stadje zijn komen wonen, maar dat is niet zijn probleem… Dat wil zeggen, totdat hij Anna-Marie Diaz-O’Leary ontmoet en verliefd wordt. Zij is toevallig de dochter van de koppige burgemeester die Hoodies gemeenschap uit de stad probeert te weren. Terwijl zijn gemeenschap zich tegen hem keert omdat hij partij kiest voor de vijand, zit Hoodie gevangen tussen zijn eerste liefde en de enige wereld die hij ooit heeft gekend. Een prachtig, met vaart en humor geschreven verhaal over haat en verraad – en vriendschap op de meest onverwachte plaatsen.

Darkhearts

Bij Best of YA verschijnt Dark Hearts, dat vertaald werd door Maria Postema die al heel wat vertalingen op haar naam heeft staan.

Toen David uit de mede door hem opgerichte band Darkhearts stapte, had hij niet gedacht dat die zo succesvol zou worden. Nu zit hij al twee jaar gewoon op de middelbare school, terwijl Chance en Eli zonder hem de wereld over toeren.

Als Eli plotseling overlijdt, komt David weer in contact met Chance. En hoewel hij nog steeds alles is waar David zich altijd aan heeft gestoord – aandachtziek en arrogant – bloeit er ook iets nieuws op tussen de twee. Iets wat Chance liever uit de media houdt, maar wat voor David een ultieme kans kan zijn om te krijgen waar hij twee jaar lang naar gesmacht heeft. Hij zal moeten kiezen wat meer voor hem betekent: roem of Chance.

De Hawthorne-broers

Goed nieuws voor de fans van het verhaal van Avery Grambs. Zoals eerder aangekondigd komen er namelijk nog enkele vervolgdelen op de trilogie.

Nieuw boek in de bestsellerserie ‘Het Hawthorne-mysterie’!
De immens populaire trilogie over Avery Grambs, die een grote som geld erft als ze het volhoudt om een jaar in huis te wonen bij de onterfde familie, is inmiddels in menig boekenkast te vinden. Lezers over de hele wereld reageerden dan ook vol enthousiasme op het nieuws dat er nóg een boek aan komt, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Hawthorne-broers Grayson en Jameson.
‘De Hawthorne-broers’ speelt zich af tussen het laatste hoofdstuk en de epiloog van ‘De laatste zet’. Terwijl Grayson zijn halfzussen uit de problemen moet halen, infiltreert Jameson in een exclusieve ondergrondse gokclub. En zoals we van Barnes gewend zijn, barst ook dit boek weer van de spanning, intriges en plotwendingen.

Nieuwe Engelse releases

Ook verschijnen er deze maand heel wat Engelse boeken. Zo is het bijvoorbeeld uitkijken naar Together We Riot van Skyla Arndt. Hierin gaat een tiener op zoek naar haar moeder die vermist is. Daarnaast verschijnen er ook enkele vervolgen, zoals Heavenly Tyrant, het tweede deel in de Iron Widow-serie, en Foxglove, het vervolg op Belladonna dat in een exclusieve editie zal verschijnen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.