Logo-youngadults-site

Verfilmde LGBT+ boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er zijn enorm veel films waarin hetero relaties op het grote scherm zichtbaar zijn. Er komen gelukkig ook steeds meer films en series waarin LGBT+ personages te zien zijn. Ik heb een aantal verfilmde boeken met een LGBT+ thema op een rijtje gezet.

Heartstopper

Ik denk dat iedereen die van YA houdt, wel van Heartstopper gehoord heeft. Deze comic serie volgt Charlie terwijl hij op de middelbare zit en verliefd wordt op zijn klasgenoot Nick. Deze comics zijn verfilmd naar een serie, waar binnenkort het tweede seizoen van uitkomt.

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld

Dit verhaal gaat over Simon. Ook hij zit op de middelbare school. Hij zit nog in de kast, maar weet van zichzelf dat hij op jongens valt. Van dit boek is een film gemaakt en hier is ook een spin off serie van gemaakt, genaamd Love, Victor.

Call me by your name

Dit verhaal gaat over de zeventienjarige Elio in de zomerperiode. Hij verblijft met zijn familie in een villa in Italië. Hij ontmoet Oliver, een doctoraatstudent van zijn vader en ze ontwikkelen al snel een bijzondere band. Dit boek is verfilmd.

The Miseducation of Cameron Post

Het is 1993 en het tienermeisje Cameron wordt door haar conservatieve voogden naar conversietherapie gestuurd om te ‘genezen’ na het zoenen van een meisje. Wat volgt is een zoektocht naar vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn. Van dit boek is ook een film gemaakt.

Blue is the Warmest Color

De vijftienjarige Adèle is zeker van twee dingen. Ze is een meisje en meisjes gaan uit met jongens. Maar wanneer ze Emma ontmoet, een jonge vrouw met blauw haar, wordt haar hele leven op z’n kop gezet. Dit is een Frans stripverhaal, wat verfilmd is.

Weet jij nog meer LGBT+ verhalen die verfilmd zijn? Laat het ons weten in de reacties!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.