Logo-youngadults-site

Recensie: Na de klap – Marlies Allewijn

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Marlies Allewijn bracht in april een nieuw boek uit, namelijk Na de klap. Het boek telt 384 pagina’s en hieronder kan je lezen wat ik er van vond.

Na de klap van Marlies Allewijn gaat over Robin die op een avond bij haar vader in de auto stapt en een auto-ongeluk krijgt.. Daarna staat heel haar leven op z’n kop: haar ouders praten niet meer met elkaar, zij moest naar een revalidatiecentrum om opnieuw te leren lopen… Iedereen bleef maar zeggen hoe sterk ze wel niet was, maar ze hadden geen idee … steeds vaker sloeg een akelig gevoel van angst zijn tentakels uit.

Mening

Het boek is verdeeld in drie delen. Het eerste deel gaat over Robin die in het ziekenhuis ligt en daar revalideert, in het tweede deel is ze weer thuis en in het laatste deel gaat ze naar Frankrijk naar haar vader. Het boek bevat korte hoofdstukken waardoor het vlot leest.

Mijn eerste gedacht over dit boek ging over de cover. Ik weet het: never judge a book by its cover. Toch sprak de cover mij absoluut niet aan. En ik vroeg mij oprecht af: zal deze cover jongeren aanspreken? Daar heb ik mijn twijfels over, maar het verhaal maakte veel goed.

Vanaf het eerste hoofdstuk kom je binnen in de wereld van Robin. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, wat ervoor zorgt dat het verhaal nog intenser is en je nog beter meeleeft met Robin.

Het verhaal is zeer rauw en levensecht gebracht. Het is een verhaal vol met pijn, maar eveneens vol met hoop. Je ziet hoe Robin blijft worstelen met alles wat er is gebeurd en hoe haar angst steeds meer op de voorgrond treedt.

Ondanks dat Robin zich wat afsluit van de wereld rondom haar, blijven haar echte vrienden haar steunen. Het is mooi om te zien hoe Robin kan rekenen op haar vrienden en dat Allewijn zo’n mooie boodschap meegeeft over wat echte vriendschap is.

Je komt er ook niet achter of Robin een jongen of een meisje is. Dat maakt het verhaal nog sterker. Je gaat dat natuurlijk voor jezelf wel invullen, maar dat is eigenlijk een wilde gok.

Na de klap gaat over je staande houden na een trauma tussen ouders die niet meer met elkaar praten en mensen die niet écht zien hoe het me je gaat. Bovendien gaat het ook over hoe angst steeds meer bezit van je kan nemen. Kortom, allemaal belangrijke thema’s. Ik geef het boek 3,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.