Logo-youngadults-site

5 Booktok boeken – zijn ze de hype waard – deel 3

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Booktok. Wanneer je dit deel van TikTok hebt bereikt zal je een hoop boeken aangeraden krijgen. Veel dezelfde boeken zullen langskomen. Maar zijn ze het ook allemaal waard? In dit artikel ga ik verder op mijn vorige artikel en bespreek ik meer Booktok boeken die ik gelezen heb en deel ik mijn mening.

Wij leugenaars (We were liars) – E. Lockhart

Leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Cadence.

Wij zijn Sinclairs. Niemand komt iets tekort. Niemand heeft het ooit mis. We wonen – in de zomer tenminste – op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn.

Lees dit boek. En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg.

Ik vond dit boek best leuk met een goede plot twist. Ik vond het nou ook weer niet het beste boek ooit, maar ik denk dat het wel leuk is om een keer gelezen te hebben. Ik gaf het drie sterren en raad het op zich wel aan.

Normale mensen (Normal people) – Sally Rooney

Marianne en Connell groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze allebei naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd. Normale mensen is een intense roman die je je eigen liefdes laat herbeleven.

Ik vond dit boek best interessant. Het was anders dan de meeste boeken die op deze lijstjes staan. Iets meer literair en het laat je nadenken. Ik gaf het vier sterren en raad het aan.

Schim en schaduw (Shadow and bone) – Leigh Bargudo

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker. Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Ik heb dit boek vier sterren gegeven en raad het aan. Ik had wel moeite met door het tweede boek komen, maar ik wil het binnenkort nog een kans geven aangezien ik het verhaal en de wereld wel echt heel interessant vond.

Middernachtbibliotheek (The Midnight Library) – Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Dit vond ik echt een heel mooi en bijzonder boek. Zeker een aanrader. Het is goed gescheven, laat je denken en heeft een bijzondere boodschap. Ik heb het vijf sterren gegeven.

Het weeshuis in de azuurblauwe zee (The House in the Cerulean Sea) – T. J. Klune

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren.

In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist).

Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

Dit boek was niet helemaal mijn ding en ik kon me er lang niet op concentreren. Maar tegen het einde zat ik er eindlijk een beetje in. Toen vond ik het wel veel leuker en keek ik anders tegen de rest van het boek aan. Op een veel positievere manier. Ik geef het boek drie en een halve ster en raad het wel aan.

Lees jij wel eens boeken die aangeraden worden op Booktok of probeer je er zo ver mogelijk bij weg te blijven? Welke Booktok boeken zal ik de volgende keer behandelen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.