Logo-youngadults-site

9x nieuwe Young Adult boeken in mei 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ook in mei liggen er weer heel wat nieuwe Young Adult boeken op ons te wachten. Je ontdekt ze zoals gewoonlijk in dit artikel!

De IJzerbelofte

De IJzerbelofte is het slotdeel van de Iron Fey: Evenfall-trilogie! Eerder verschenen in die serie al De IJzerraaf, Het IJzerzwaard en de novelle De vergeten koning.

De Nachtmerriekoning roert zich. Het lot van Nimmernimmer en de hele wereld staat op het spel. En als de schemering neerdaalt op alle rijken van de fae, moeten Meghan en haar vrienden nog één onmogelijke keuze maken.
Nadat Meghan en haar vrienden door het portaal naar Schemertij zijn gesprongen, bevinden ze zich in een angstaanjagende nieuwe wereld, waarin Nachtmerries rondzwerven en magie nauwelijks bestaat. Terwijl hun
krachten afnemen en de wezens van Schemertij tegen hen in opstand komen, wordt hun zoektocht naar de Nachtmerriekoning steeds uitzichtlozer. En de geheimen die ze ontdekken over Schemertij, de Nachtmerriekoning en over zichzelf laten de wereld op haar grondvesten schudden…

Welkom in Smartpark

Er komt ook een nieuwe novelle in de Best of YA-XS serie! Dit keer een boek van Mirjam Mous, die we uiteraard kennen van Boy 7, H@ck en Otis’ redding.

Gijs zou het liefst non-stop gamen, maar zijn moeder vindt dat hij mensen in real life moet ontmoeten. Luus is verslaafd aan haar telefoon, maakt doorlopend selfies en is vooral in zichzelf geïnteresseerd. Stoere Hailey haalt graag stunts uit, die ze op TikTok zet. En dan is er nog de slimme maar gemakzuchtige Delano die de schoolcomputer heeft gehackt. Ze gaan allemaal naar Smartpark; een vakantieverblijf annex pretpark met zulke slimme apparaten dat ouderlijk toezicht niet nodig is. In het begin lijkt alles ideaal. Tot de apparaten in moordlustige machines veranderen en de jongeren moeten vechten voor hun leven.

Na de klap

Een ander boek van eigen bodem is Na de klap van Marlies Allewijn. Na de klap lijkt me een erg aangrijpend verhaal.

Toen ik wakker werd in het ziekenhuis stond mijn leven op z’n kop. Mijn ouders praatten niet meer met elkaar. Ik moest naar een revalidatiecentrum om opnieuw te leren lopen. ‘Wat ben je toch sterk,’ zei iedereen. Maar ze hadden geen idee…

Want steeds vaker sloeg een akelig gevoel van angst zijn tentakels uit.

Na de klap gaat over je staande houden na een trauma tussen ouders die niet meer met elkaar praten en mensen die niet écht zien hoe het met je gaat. En het gaat over hoe angst steeds meer bezit van je kan nemen.

Gedoe!

Vorig jaar verscheen bij uitgeverij De Fontein het boek Genant! – de vertaling van Diary of a Confused Feminist – van de Britse Kate Weston. Nu komt ze met een nieuw dagboek!

De zestienjarige Kat Evans, journalist in de dop en feminist vol vragen, is terug met een
nieuw hilarisch dagboek! Zeg maar TOEDELOE tegen vrouwonvriendelijk GEDOE!

De erfgenaam

Voor de fans van Gossip Girl is er vanaf mei De erfgenaam van Anne Gunn Halvorsen en Randi Fuglehaug. Het boek verschijnt op 18 mei bij Best of YA.

Lena heeft het afgelopen jaar nogal wat meegemaakt. Een van de vele veranderingen in haar leven is dat ze met haar ouders naar een klein dorpje is verhuisd. Daar gaat ze naar dezelfde middelbare school als de koninklijke tweeling Margarethe en Karl Johan – Kalle voor zijn vrienden.

Wanneer Kalle tijdens de eerste les naast Lena gaat zitten is dat het begin van een hoop gedoe. De vriendelijke, charmante, en nogal volhardende Kalle dreigt al snel te dicht bij haar te komen. En als hij – of nog erger: zijn beduidend minder aardige zus – ontdekt waarom Lena is verhuisd, zal dat haar hele leven weer op zijn kop zetten.

De verandering

Zin in het eerste deel van een dystopische trilogie? Dan ben je op het juiste adres bij De verandering van E.M.R. Koopman dat bij Novel Rebels Uitgevers verschijnt.

Wat als je hele wereld op z’n kop staat? Het overkomt de 18-jarige Daniel. Hij wordt midden op straat in het donker wakker en voelt zich vreemd. Het bos is onnatuurlijk stil. Thuis is zijn broertje nergens te bekennen. Er ligt alleen een briefje dat hij naar Ridden is gevlucht. Terwijl Daniel op zoek gaat naar Jonas, wordt het duidelijk dat zijn leven vanaf nu nooit meer hetzelfde zal zijn. Veel mensen zijn plotseling overleden. Gewapende mannen in vreemde pakken jagen de overlevenden op. Samen met een meisje slaat hij op de vlucht. Onderweg proberen ze de waarheid te ontrafelen. Hoe kan het dat zij nog leven? Wat willen die vreemde pakken van hen? En waarom hoort Daniel ineens stemmen? 

Engelse releases

We lichten ook drie Engelse boeken uit: een fantasyboek, een contemporary en een non-fictieboek. Song of silver flame like night is het nieuwste boek in een nieuwe serie van Amélie Wen Zhao van de populaire Blood Heir trilogie. Het boek is geïnspireerd door de mythologie en folklore van het vroegere China. Imposter syndrome and other confessions of Alejandra Kim is daarentegen het YA debuut van Patricia Park die eerder Re Jane schreef. Tot slot heeft Nic Stone samen met Ibram X. Kendi een YA versie geschreven van de New York Times bestseller How to be an antiracist van Kendi.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.