Logo-youngadults-site

Deze auteurs schrijven 3PAK 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In september is het weer Boekenweek van Jongeren! Eén van de vaste onderdelen is uiteraard 3PAK, dat gratis wordt uitgedeeld in boekhandels, bibliotheken en scholen doorheen Nederland. Vorig jaar werd het geschenk geschreven door Chinouk Thijssen, Gershwin Bonevacia en Daan Heerma van Voss. Zo stonden er toen ook gedichten in de bundel. Afgelopen week werden de auteurs bekendgemaakt van dit jaar!

Rima Orie

Rima Orie won in 2018 de Moon YA contest en publiceerde vervolgens hara debuut De Zwendelprins. Vorig jaar verscheen haar nieuwste fantasyboek In het vervloekte hart Moon Young Adult. Haar verhaal in de bundel zal zich afspelen in de wereld van het spel Assassin’s Creed: Mirage.

Philip Huff

Philip Huff is schrijver van Dagen van gras en Niemand in de stad, dat ook verfilmd werd. Onlangs verscheen ook zijn nieuwste boek Wat je van bloed weet. Naast schrijver is hij ook regisseur.

Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

Voor het eerst zal er ook non-fictie in de bundel staan. Nydia van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen kennen we uiteraard van hun pamflet en podcast Damn, Honey. Ze publiceerde al heel wat pamfletten en boeken, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen – eerder verschenen als Heb je nou al een vriend? -, bij Blossom Books.

Beste Boek voor Jongeren

Zo weten we alvast van wie we een verhaal kunnen verwachten komend najaar. Later zal ook nog bekend worden gemaakt welke boeken dit jaar genomineerd worden voor het Beste Boek voor Jongeren. Vorig jaar mochten Tom de Cock (Lily) en Abi Daré (Het meisje met de luidende stem) met die prijs naar huis.

Ga jij 3PAK 2023 komend najaar halen in de boekhandel of bibliotheek?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.