Logo-youngadults-site

Deze boekevenementen vinden plaats in april 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wat is er nog leuker dan boeken lezen? Andere boekenliefhebbers ontmoeten! Dat kan onder andere op heel wat evenementen. We lijsten ze hier graag voor je op!

4 april – Booktalk met Chinouk Thijssen – Zoetermeer

Op 4 april komt Chinouk Thijssen langs in de bibliotheek van Zoetermeer om over haar boek Museumnacht te praten. Op voorhand kan je boek ontlenen bij de bibliotheek. Daarnaast wordt er pizza voorzien én krijg je een boekenbon. Je kan je aanmelden via de QR-code.

15 april – YA-day – Gent

Wellicht het grootste Young Adult event ooit in België vindt komende maand plaats in De Kroon in Gent. Heel wat auteurs komen langs én je kan ook internationale auteurs digitaal ontmoeten. Verder vinden er ook heel wat workshops plaats zoals hoe je een boek schrijft, hoe het uitgeefproces werkt en hoe je creatief aan de slag gaat met boeken zoals met sprayed edges of het maken van booksleeves. Ook wordt de award voor het beste Young Adult boek uitgereikt en kan je bookish goodies kopen. Het evenement is gratis. Je vindt er hier meer informatie over.

18 april – Bookclub: Legendborn – Brussel

Limba reads organiseert heel wat boekevenementen in België. Wekelijks kan je op zondagavond terecht in Café Boekowski voor een Read & Relax Together waar je samen met anderen een boek kan verslinden en kennis te maken met andere boekenliefhebbers. Daarnaast vindt er op dinsdagavond 18 april ook een boekenclub plaats in de bibliotheek van WeDecolonizeVUB. Daar wordt Legendborn van Tracy Deonn besproken. Alle info vind je op zijn Instagramaccount.

22 april – April Books Event – Breda

Uitgeverij April Books organiseert op 22 april een event voor romance- en feelgood-liefhebbers. Auteurs Ryanne Veldkamp, Yentl Spijk en Nicole Schelling zullen daarbij aanwezig zijn en uitgebreid vertellen over hun boeken. Je zal er exclusieve weetjes ontdekken, boeken en goodies kopen én winnen. Je gaat daarnaast naar huis met een goedgevulde goodiebag. Een ticket kost tien euro en kan je hier aanschaffen.

23 april – Boeken Troef! – Brugge

Bibliotheek Brugge organiseert op Wereldboekendag enkele activiteiten voor boekenliefhebbers. Zo kan je een boek nemen en samen met anderen lezen, samen met anderen schrijven of het boek Verity/De waarheid van Colleen Hoover bespreken tijdens de boekenclub In Between Books. Meer informatie én inschrijven kan via deze link.

29 april – Schrijfdag – Brussel

In het Vlaams Parlement vindt op 29 april Schrijfdag plaats: een dag waarop je heel wat workshops en lezingen kan volgen, zoals een taalspel met Esohe Weyden of een workshop YA boeken schrijven door Tine Bergen. Jongeren krijgen daarnaast 50% korting op een kaartje. Hier vind je het volledige programma en meer informatie.

Ontbreekt er een event in dit lijstje of organiseer je de komende maanden een event en wil je er zeker van zijn dat het wordt opgenomen in een toekomstig artikel? Mail het naar liana@young-adults.nl.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.