Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in april 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ook in april 2023 verschijnen er weer heel wat nieuwe young adult boeken. Komende maand verschijnen er vooral veel fantasieboeken, dystopische young adults en thrillers!

Nick en Charlie

Dit boek verschijnt nog op de valreep in maart, maar mag toch zeker niet ontbreken in het lijstje met nieuwe boeken die binnenkort verschijnen. Nick en Charlie is een novelle van de bekende Heartstopper graphic novels.

Nick en Charlie zijn al twee jaar samen, en voor velen zijn zij het toonbeeld van hoe een relatie moet zijn: de twee jongens passen perfect bij elkaar en ze zijn elkaars steun en toeverlaat. Maar Nick begint na de zomer met zijn studie aan de universiteit en Charlie is doodsbang dat een langeafstandsrelatie gedoemd is om te mislukken. Ineens slaat de twijfel toe: is hun liefde sterk genoeg om long distance te overleven?

Onderstroom

Bij uitgeverij Davidsfonds verschijnt er een nieuw boek van de auteur van Vluchtweg. In Onderstroom lezen we een coming-of-age verhaal waar heel wat thema’s aan bod in komen waar jongeren mee worstelen.

Drie zomers geleden haalde de komst van Kyra het leven van Aylins groep vrienden overhoop. Na haar laatste angstaanval beseft Aylin dat de nachtmerrie verdringen helemaal niet lukt. Ze moet terug naar haar oude dorp om in het reine te komen met wat er gebeurde. Lukt het haar om weer een balans te vinden in een wereld die op zijn kop staat?

Onderstroom is een coming-of-ageverhaal over erbij willen horen en over anders zijn, over grenzen aftasten en overschrijden, over vergelding en vergeving.

Vamps

Voor wie fans is van fantasieverhalen met vampiers is er binnenkort Vamps van de Britse auteur Nicole Arend. Het boek verschijnt in een limited edition. Hier lees je alvast een leesfragment.

Twilight meets Vampire Academy meets Harry Potter!
Welkom op Vamps!
Dillon wordt door zijn vader naar deze afgelegen school in de Zwitserse Alpen gestuurd. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen: ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier? Maar al gauw komt Dillon erachter dat hij anders is dan hij altijd dacht. Ook al komt hij niet uit een machtige vampierfamilie, hij blijkt de meest bijzondere leerling van allemaal:. Bloed liegt niet. En terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

De laatste dochter

In het dystopische De laatste dochter van R.S.E. Gommer lezen we hoe Alex als enige vrouw overblijft op de wereld. Het boek verschijnt op 14 april bij Novel Rebels Uitgevers.

Wat als je de laatste vrouw op aarde bent?
Na een vernietigend virus ligt de wereld in puin. De Damesdood heeft in drie jaar alles veranderd. Mannen waren immuun, vrouwen niet. Het gevolg: alle vrouwen stierven. Alle vrouwen, behalve Alex…
Samen met haar vader woont Alex in een dorp dat is afgeschermd van de wildernis. Elke dag vermomt zij zich als jongen, want wat zouden de dorpelingen doen als ze ontdekten dat ze een meisje was?
Dan komt een verkenner terug met het bericht dat er een vrouw is gevonden. Ben, de jongen op wie Alex stiekem verliefd is, gaat met een groep ernaartoe. Wanneer Alex in het dorp niet langer veilig is, reist ze hem achterna door de levensgevaarlijke wildernis.
Zal Alex de vrouw vinden? Of blijft ze voor altijd de laatste dochter?

No exit

Het is ook uitkijken naar een nieuw boek van Maren Stoffels! Zij schreef eerder onder andere al Escape room, Black friday en Room service. Ook No exit belooft weer een spannend boek te worden vol plottwists.

Welkom bij No Exit.
De plek voor jou,
zodat anderen veilig zijn.
Vesper stapt aan boord van een luxe cruiseschip. Ze denkt dat ze een vakantie tegemoet gaat, maar niets blijkt minder waar. Ze is door haar vader en door haar school opgegeven voor No Exit, een heropvoedprogramma voor pesters, ver weg van de buitenwereld. Al snel komt Vesper erachter dat No Exit geen grenzen kent. Ze is in levensgevaar, samen met alle anderen aan boord. En dan is er nog die ene medegevangene, die beweert dat ze onschuldig is. Vesper moet ontsnappen, maar hoe moet dat midden op open zee?
In deze thriller speelt Maren Stoffels opnieuw meesterlijk met de motieven van de personages en de verwachtingen van de lezer, zoals alleen zij dat kan.

Catch

Nog meer zin in thrillers? Dan is Catch van Elvin Post misschien wel iets voor jou. Hij heeft al heel wat boeken op zijn naam staan. Zo schreef hij eerder al Geen weg terug en de volwassenenthriller De cursus.

De introverte Roos is in de wolken als ze via Catch, een nieuwe jongerenapp, Noah leert kennen. Hoewel ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, begrijpt hij haar als geen ander en Roos hunkert ernaar om hem te ontmoeten.
Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje vermoord. Volgens Roos’ vader, die bij de krant werkt, vermoedt de politie dat de dader zijn slachtoffers benadert via Catch. Kan Roos Noah vertrouwen? Of maakt ze een grote vergissing door met hem af te spreken?

Naar welke nieuwe young adult boeken die in april 2023 verschijnt kijk jij het meeste uit?

Gender Queer

Er zijn weinig boeken over personages die non-binair of aseksueel zijn in het aanbod in de lage landen. Vandaar is deze graphic novel meer dan nodig.

Genderqueer, de autobiografische graphic novel waarin Maia Kobabe allerlei demonen uit het verleden uitdrijft, is het verslag van een reis naar zelfidentificatie. Je leest over de verwarring en vernedering die puberale verliefdheden met zich mee kunnen brengen, over worstelen met je coming-out tegenover je familie en de maatschappij, over het vinden van echte vrienden, over erotische LGBTQ+ -fanfictie als uitlaatklep…

Genderqueer was oorspronkelijk bedoeld om Maia’s familie uit te leggen wat het betekent om non-binair en aseksueel te zijn. Maar het werd veel meer dan een persoonlijk verhaal: het groeide uit tot een ontroerende gids die genderidentiteit bespreekbaar en inzichtelijk maakt voor vrienden, bondgenoten, en eigenlijk iedereen.

Engelse releases

Ook enkele nieuwe Engelstalige Young Adult boeken mogen niet ontbreken in dit lijstje. Zo verschijnt bijvoorbeeld If I see you again tomorrow van Robbie Couch, een romantisch young adult boek waarin een eindeloze tijdlus beleeft die pas zal eindigen als hij de liefde van zijn leven ontmoet. Daarnaast is het ook uitkijken naar het vervolg op Twin Crowns én een nieuw boek van Alexandra Bracken, die we nog kennen van onder andere Lore en The Darkest Minds.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.