Logo-youngadults-site

5 Booktok boeken – Zijn ze de hype waard?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Booktok. Wanneer je dit deel van TikTok hebt bereikt zal je een hoop boeken aangeraden krijgen. Veel dezelfde boeken zullen langskomen. Maar zijn ze het ook allemaal waard? In dit artikel ga ik in op Booktoen boeken die ik gelezen heb en deel ik mijn mening.

Nooit meer (It Ends With Us) – Colleen Hoover 

Ik denk dat iedereen dit boek wel langs heeft zien komen. Dit is een van de bekendste boeken van Colleen Hoover, mede door TikTok.

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Ik heb heel veel over dit boek te zeggen. Het las vlot en ik snap waarom het zo populair is. Ik was steeds benieuwd hoe het verder ging dus ik heb het binnen een paar dagen uitgelezen. Maar ik vond het eigenlijk best wel slecht. Het leek wel een soap. Alle gebeurtenissen waren te toevallig, het verhaal was vreselijk en op een bepaald moment kon ik echt geen respect meer opbrengen voor welk personage dan ook. Ik gaf het boek twee sterren.

Op het einde gaan ze allebei dood (They Both Die at the End) – Adam Silvera

Op 5 september, iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. Maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.

Iedereen heeft het over hoe hard ze moesten huilen hiervan, ik voelde er niet veel bij. Ik was vooral boos. Ik denk omdat ik het einde gewoon echt heel dom vond en het idee had dat het boek veel beter uitgewerkt kon worden. Het was een interessant concept maar iets voelde gewoon niet goed. Ik gaf het boek drie sterren.

Hof van doorns en rozen (A Court of Thorns and Roses) – Sarah J. Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Jaren terug heb ik dit boek gelezen en toen was ik fan. Ik was toen ook een stuk jonger en had natuurlijk nog veel minder boeken gelezen om het mee te vergelijken. Toen heb ik ook gelijk boek twee gelezen die ik ook leuk vond. Het derde boek ben ik niet doorheen gekomen. Tot ik mezelf een paar maanden terug dwong dat boek toch nog te lezen aangezien ik de hype op Booktok zag. Ik besloot het nog een kans te geven, maar ik vond het echt verschrikkelijk. Als ik nu terugkijk op boek één vraag ik me af of ik dat boek toen ook echt goed vond of het meer vanwege de hype was. Toen heb ik dit boek vijf sterren gegeven, dus ik zou zeggen dat het boek het proberen waard was. Het was in ieder geval niet slecht.

Vrees me (Shatter me) – Tahareh Mafi

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Dit boek heb ik gelezen toen het net uit kwam en echt een hype was (op Bookstagram). Ik vond het toen heel goed, maar naarmate ik de serie verder las vond ik het slechter worden. De hype die om dit boek was zorgde er wel voor dat ik er enthousiaster over was. Ik heb het boek toen vijf sterren gegeven, maar ik denk dat ik ‘m nu drie en een halve ster zou geven als ik het boek zou herlezen. Dit boek is dus wel het lezen waard.

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum (Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe) – Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Dit boek heb ik ongeveer twee jaar terug gelezen en ik denk er nog steeds aan. Het was poetisch en het was speciaal. Dit boek is de hype zeker waard en ik gaf het boek vijf sterren.

Lees jij wel eens boeken die aangeraden worden op Booktok of probeer je er zo ver mogelijk bij weg te blijven? Welke Booktok boeken zal ik de volgende keer behandelen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.