Logo-youngadults-site

Recensie: Tussen de regels – Lauren Asher

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Tussen de regels van Lauren Asher

Tussen de regels is de vertaling het bekende en populaire TikTok-boek The Fine Print, het eerste deel van een trilogie van Lauren Asher. Een serie die zich afspeelt in het attractiepark Dreamland. Ik was erg benieuwd of het boek de hype waard is! Jij ook? Lees dan verder!

Het verhaal

In Tussen de regels staat het populaire themapark Dreamland centraal. Het park is bijna 50 jaar geleden gestart door Brady Kane. Zijn jongste kleinzoon, Rowan Kane, is nu de CEO van Dreamland en elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Wanneer zijn opa overlijdt kan alles waar hij nu leiding aan geeft zijn eigendom worden, als hij bewijst dat hij de geschikte persoon is om het miljardenbedrijf klaar te maken voor de toekomst. Hij heeft 6 maanden de tijd om met een herstelplan te komen; gaat hem dat lukken?

Zahra Gulian werkt al jaren bij Dreamland en heeft zo haar ideeën over wat de zwakke plekken van het park zijn en hoe het park verbeterd kan worden. In een dronken bui mailt Rowan waarom de duurste attractie een mislukking is mèt verbeterplan. Tegen haar verwachting wordt ze door niet door Rowan ontslagen maar biedt hij haar juist een nieuwe baan aan! Wel blijkt samenwerken met deze botte en veeleisende baas, lastiger dan gedacht! 

Cover

Met een prachtig sprookjeskasteel op de cover van Tussen de regels, kom je gelijk in de sfeer èn maak je een voorstelling van waar het verhaal zich afspeelt. Maar ook aan de binnenkant van het boek is de afwerking prachtig; elk begin van een hoofdstuk kenmerkt zich door een getekende achtbaan en deels zwarte pagina. Bovendien is voorin een playlist te vinden, die je tijdens het lezen op de achtergrond aan kan zetten. Ik houd er zo van dat steeds vaker aandacht is voor een mooie afwerking van een boek, in plaats van alleen een mooie cover!

Schrijfstijl

Ik begon met lezen in Tussen de regels op zondagochtend en zondagavond was hij uit; zegt al genoeg toch?! De schrijfstijl is heel prettig; lekker korte hoofstukken, zowel vanuit Rowan als Zahra geschreven. En hoewel je natuurlijk wel een klein beetje kan verwachten welke kant het verhaal op gaat, heeft Lauren Asher de tijd genomen om de personages uit te werken. Zo begrijp je ook steeds beter waarom Rowan een immense muur om zich heen heeft gebouwd en waarom Zahra tijd nodig heeft om iemand te vertrouwen. 

Ook liefhebbers van slow-burn en steamy scenes kunnen hun hart ophalen met Tussen de regels! Sowieso doet de romantiek in dit boek het goed, heerlijk zwijmelen zonder dat het over de top gaat of onrealistisch wordt. En zonder iets te verklappen; maar het einde is wel heel zoet! 

Conclusie

Vanaf de eerste pagina heb ik genoten van het verhaal van Rowan en Zahra! Van mij krijgt Tussen de regels van Lauren Asher daarom 4,5 ster. Nu wachten tot juni, want dan komt de vertaling van deel 2 van deze serie, Op één voorwaarde, uit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Debbie Jonker

Debbie Jonker

Debbie woont samen met haar vriend en twee honden in Zwolle (daar waar de mooiste boekwinkel staat!). In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur en projectleider. Er gaat geen dag voorbij of ze leest; op elke bank of tafel in huis ligt wel een boek. Haar favoriete genres zijn YA, Feelgood en Romans.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.