Logo-youngadults-site

Vijf Aliencore boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er zijn een hoop verschillende genres binnen Young Adult. Aliencore is een aesthetic die je misschien niet gelijk als genre zal aanduiden, maar er zijn zeker boeken die hierin vallen en je kennis kunnen laten maken met deze aesthetic. Wat houdt deze aesthetic eigenlijk in?

Aliencore is geïnspireerd door het buitenaardse. Buitenaardse levensvormen spelen hier een grote rol in. Met name de omgang met deze wezens, deze wezens willen zijn en het je niet verbonden voelen met de mensheid. Thema’s binnen aliencore zijn isolatie, het je niet verbonden voelen en het in opstand komen tegen sociale normen.

Om je onder te kunnen dompelen in deze aesthetic heb ik een lijstje opgesteld met vijf boeken die binnen Aliencore vallen.

Alienated – Melissa Landers (ENG)

Twee jaar geleden maakten de aliens contact. Nu gaat Cara Sweeney een badkamer delen met een van hen.

Cara is uitgekozen om de allereerste L’eihr-uitwisselingsstudent te ontvangen en denkt dat haar toekomst zeker is. Ze krijgt niet alleen een gratis rit naar haar droomschool, ze heeft ook inside-informatie over de mysterieuze L’eihrs waar elke journalist een moord voor zou doen. Cara’s blogvolgers staan ​​op het punt omhoog te schieten.

Toch weet Cara niet goed wat ze moet denken als ze Aelyx ontmoet. Mensen en L’eihrs hebben een bijna identiek DNA, maar koude, razend briljante Aelyx kan niet vreemder lijken. Maar één ding weet ze zeker: geen enkele menselijke jongen is zo knap.

Maar wanneer Cara’s klasgenoten worden meegesleept door anti-L’eihr-paranoia, is Midtown High School plotseling niet meer veilig. Er verschijnen dreigende briefjes in Cara’s kluisje en een politieagent moet haar en Aelyx naar de klas begeleiden.

Cara vindt steun bij de laatste persoon die ze verwachtte. Ze realiseert zich dat Aelyx niet alleen haar enige vriend is; ze is hard voor hem gevallen. Maar Aelyx heeft de waarheid over het doel van zijn uitwisseling en de mogelijk dodelijke gevolgen verborgen gehouden. Binnenkort staat Cara voor het gevecht van haar leven – niet alleen voor zichzelf en de jongen van wie ze houdt, maar ook voor de toekomst van haar planeet.

These broken stars – Amie Kaufman & Meagan Spooner (ENG)

Het is een nacht als alle andere aan boord van de Icarus. Dan slaat het noodlot toe: de enorme luxe spaceliner wordt uit hyperspace gerukt en stort neer in de dichtstbijzijnde planeet. Lilac LaRoux en Tarver Merendsen overleven. En ze lijken alleen te zijn.

Het is een nacht als alle andere aan boord van de Icarus. Dan slaat het noodlot toe: de enorme luxe spaceliner wordt uit hyperspace gerukt en stort neer in de dichtstbijzijnde planeet. Lilac LaRoux en Tarver Merendsen overleven. En ze lijken alleen te zijn.

Lilac is de dochter van de rijkste man in het universum. Tarver komt uit het niets, een jonge oorlogsheld die lang geleden heeft geleerd dat meisjes als Lilac meer problemen opleveren dan ze waard zijn. Maar met alleen elkaar om op te vertrouwen, moeten Lilac en Tarver samenwerken en een moeizame reis maken door het griezelige, verlaten terrein om hulp te zoeken.

Dan vinden Lilac en Tarver, tegen alle verwachtingen in, een vreemde zegen in de tragedie die hen in elkaars armen heeft geworpen. Zonder de hoop op een toekomst samen in hun eigen wereld, beginnen ze zich af te vragen: zouden ze beter af zijn als ze hier voor altijd zouden blijven?

Alles verandert wanneer ze de waarheid ontdekken achter het huiveringwekkende gefluister dat hen bij elke stap achtervolgt. Lilac en Tarver vinden misschien een manier om van deze planeet af te komen. Maar niks zal meer hetzelfde zijn.

Under the Milky Way – Vanessa Barneveld (ENG)

Er gebeurt nooit iets in Dawson, Colorado. Totdat de moeder van Cassidy incheckt in een ‘wellnesscentrum’. Er is iets mis met haar. Dan beginnen mensen lichtjes in de lucht te zien en stukjes tijd te missen, terwijl de stad vol houdt vol dat er niets aan de hand is. En dan begint Hayden, de nieuwe jongen op school die op zichzelf is en meer dan een beetje mysterieus is, haar op te merken alsof het niets bijzonders is. Plots begint ‘niets’ ergens heel erg op te lijken. En alles leidt terug naar Hayden. De jongen voor wie ze begint te vallen met te veel duistere geheimen voor zijn vriendelijke hart. De jongen waarvan ze vrij zeker weet dat hij geen mens is…

Illuminae – Amie Kaufman & Jay Kristoff (ENG)

In de ochtend dacht Kady dat het uitmaken met Ezra het moeilijkste was wat ze zou moeten doen. In de middag werd haar planeet binnengevallen.

Het is het jaar 2575 en twee rivaliserende megabedrijven zijn in oorlog over een planeet die niet meer is dan een stipje aan de rand van het universum. Nu het vijandelijk vuur op hen neer regent, worden Kady en Ezra – die nauwelijks met elkaar praten – gedwongen te evacueren met een vijandig oorlogsschip die ze achtervolgt.

Maar hun problemen beginnen pas. Er is een plaag uitgebroken en die muteert met angstaanjagende gevolgen; de AI van de vloot is misschien wel hun vijand; en niemand die de leiding heeft, zal zeggen wat er echt aan de hand is. Terwijl Kady een web van gegevens hackt om de waarheid te vinden, is het duidelijk dat de enige persoon die haar kan helpen de ex-vriend is met wie ze nooit meer zou praten.

Verteld door middel van een fascinerend dossier van gehackte documenten – waaronder e-mails, kaarten, bestanden, IM’s, medische rapporten, interviews en meer – is Illuminae het eerste boek in een hartverscheurende trilogie over onderbroken levens, de prijs van de waarheid en de moed van alledaagse helden.

Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Katy verhuist en maakt kennis met haar nieuwe buurman, Daemon. Hij is buitengewoon aantrekkelijk, maar blijft vreselijk arrogant te zijn. Katy en Daemon kunnen het totaal niet met elkaar vinden. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon blijft een alien te zijn en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf. Katy realiseert zich dat de enige manier om in leven te blijven, dicht bij Daemon blijven is.

Ik hoop je geïnspireerd te hebben met deze Aliencore boeken. Misschien is dit het perfecte moment om een nieuw genre uit te proberen. Heb jij nog een leuk Aliencore boek dat aan deze lijst toegevoegd kan worden?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.