Logo-youngadults-site

Recensie: Een nieuw begin – Liz Braswell

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wat als Aladdin de lamp nooit had gevonden?

Het verhaal

In deze duistere twist op het Disney-verhaal van Aladdin komt de boosaardige Jafar met de hulp van een onwillige Geest aan de macht nog vóór Aladdin en Geest elkaar leren kennen. Om de machtsbeluste tiran af te zetten moeten Aladdin en de ondergedoken Jasmine samenwerken – zonder de hulp van hun magische vriend.

Personages

Het boek bevat de personages die we uit de Disney-film van Aladdin al kennen plus wat nieuwe karakters. In dit boek gebeuren een heleboel dingen anders dan in de film. Daarom ontwikkelen de personages zich ook op een andere manier. Dat vond ik erg leuk om te lezen en dat gaf ze meer diepgang.

Thema’s

In Een nieuw begin krijgen de bewoners van Agrabah te maken met een tiran. Ik vond het leuk om te lezen hoe de bewoners hier mee omgingen. Ook krijgen ze te maken met verlies. Wat ik wel opmerkte is dat er daar iets te weinig bij stilgestaan werd. Ik vond dat het boek wat diepgang miste.

Schrijfstijl

Het vorige boek in de ‘A twisted tale’ serie vond ik soms wat kinderachtig geschreven. Bij dit deel had ik daar veel minder last van. Het boek las vlot. Ik moest me er wel even toe zetten om het te lezen, maar dat kan ook gewoon aan mijn spanningsboog liggen. Toen ik er eenmaal in zat vond ik het makkelijk en snel lezen. Ik had ook zin om door te lezen.

Conclusie

Dit boek begon al gelijk met actie en het verhaal was al gelijk anders dan de Disney-film. Bij Een eeuwenoud verhaal vond ik dat het te lang precies hetzelfde was. Dit boek was veel interessanter doordat het echt anders was. Het zou ook kunnen komen doordat Belle en het beest een veel bekender sprookje is dan Aladdin, in ieder geval voor mij. Ik heb me in ieder geval vermaakt met dit boek. Het was echter niet het meest spannende verhaal dat ik ooit gelezen heb en ik vond het soms nog wat oppervlakkig, dus daarom geef ik het drie en een halve ster.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.