Logo-youngadults-site

Niets meer te zeggen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Karen McManus

Niets meer te zeggen is een veelbelovend boek. Karen McManus is een geweldige schrijfster en met dit boek heeft ze dit nogmaals bewezen. Ze is één van mijn favoriete schrijfsters. Het boek bevat spanning, plottwist en een vleugje romantiek. Ik vond het fijn dat ze in dit boek ook verwijst naar andere boeken die ze geschreven heeft, zoals naar het boek twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is.

De hoofdpersonages in Niets meer te zeggen

Het boek is net zoals haar andere boeken geschreven vanuit verschillende perspectieven van enkele personages. Het gaat over Brynn en Tripp. 

Het eerste hoofpersonage is Brynn. Ze wil graag journaliste worden, maar door een fiasco bij de schoolkrant werd ze ontslagen. Hierdoor verhuist ze terug naar haar oude dorp, waar vier jaar geleden haar favoriete leerkracht is vermoord. Brynn wil koste wat het kost journalist worden. Ze besluit om te solliciteren voor een stageplaats bij Motive, een misdaadshow. Tijdens haar gesprek haalt ze de moord van vier jaar geleden aan en overtuigt ze Carly Diaz om een stuk te doen over de moord. Naarmate ze dichter bij de waarheid komt wat er die nacht in het bos is gebeurd, komt ze meer en meer geheimen tegen die alles zouden kunnen veranderen. 

Het tweede hoofdpersonage is Tripp, de vroegere beste vriend van Brynn. Hij was in het bos toen de moord plaatsvond. Sindsdien heeft hij twee beste en populaire vrienden erbij gekregen, die toevallig ook in het bos waren.  Hij heeft het thuis niet breed, waardoor hij werkt in een bakkerij. De eigenares, Regina, heeft het goed met hem voor en probeert Tripp aan te moedigen om het goede te doen en zich in te schrijven voor een studiebeurs.  Wanneer Brynn terugkomt en zich verdiept in de zaak, is hij in de war. Hij krijgt flashbacks over wat er vier jaar geleden is gebeurd in het bos en wat hij wel of niet heeft verteld tegen de politie.

Mijn standpunt Niets meer te zeggen 

Ik vond het een fantastisch boek, omdat het geschreven is in verschillende perspectieven. Op deze manier krijg je een kijkje in de gedachten van de belangrijke hoofdpersonages: wat doen ze en wat is hun kijk op de situatie. Ik vond het ook fijn dat je een inkijk krijgt in wat er vier jaar geleden is gebeurd, wat erover geschreven werd of wat de personage ervan dachten.  Er waren geen ‘saaie momenten’ in het boek. Bij elk deel van het boek kwamen er nieuwe ontdekkingen aan bod. Dit zorgde ervoor dat je je telkens meer en meer dingen begon af te vragen. Wanneer je denkt dat je het mysterie hebt ontrafeld, komt er een nieuwe ontdekking bij en je bent terug onder aan de ladder. Door de verschillende plottwisten en verbanden, die je niet verwacht, wil je blijven lezen om het mysterie te ontrafelen. Dit maakt het boek ook interessanter en extra spannend. 

Als je van mysterie en spannende boeken met een vleugje romantiek houdt, is Niets meer te zeggen van Karen McManus een boek voor jou. Het is een echte aanrader, net zoals haar andere boeken. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Saar

Saar

Dit is Saartje, maar haar vrienden/familie noemen haar Saar. Ze is 23 jaar oud. Ze spendeert haar vrije tijd door te lezen, bakken/koken, serie/films kijken en dingen doen met vrienden/familie. Op dit moment studeert ze sociaal readaptatiewetenschappen in Leuven. Het liefste leest ze graag boekenreeksen, haar favorieten zijn ‘The Hunger games’, ‘de Selectie’ en nog veel meer. Karen McManus, Suzanne Collins, Kiera Cass, Tahereh Mafi, … zijn haar favorieten schrijfsters, maar ze ontdekt graag nieuwe schrijvers/schrijfsters. Ze leest verschillende genres. Ze heeft geen specifieke keuze als de verhaallijn maar goed/spannend is. Ze vindt het heel spannend om te beginnen bij Young Adult. Ze kijkt er heel erg naar uit om voor hen te recenseren.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.