Logo-youngadults-site

Kerstboeken 2022: Nederlandse editie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nog iets meer dan 4 weken wachten en dan is het alweer kerst! Heb jij ook zo’n zin in het versieren van de kerstboom, het ophangen van de lichtjes en het kerstdiner? Met deze nieuwe kerstboeken kom jij alvast helemaal in de kerstsferen!

Let op! Dit zijn niet uitsluitend YA-titels, maar ook romans en new adult-boeken.

  1. Kerstmis in het Cupcake Café – Jenny Colgan

Kerstmis in het Cupcake Café is het tweede deel in de Cupcake Café-serie van Jenny Colgan. Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

  1. Kerst. Ooit. – Lisette Jonkman

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

 

  1. De wensenwinkel – Saskia M.N. Oudshoorn & Chantal Claassen

In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

 

  1. De kerstboekwinkel – Jenny Colgan (e-book)

In De Kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd, tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren. Door de besneeuwde straten van de stad, de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van kerstmis voor een wonder zorgen?

5. Mistletoe boven Moonstone Lake 

Als haar verloving wordt verbroken, besluit kunstenaar Zoey kerst op Jewel Island te vieren. Zoey is gelukkig al snel over haar relatie heen, aangezien haar ex was vreemdgegaan met zijn assistent. Kit heeft meer moeite met zijn mislukte huwelijk. Zijn ex is meerdere keren vreemdgegaan en dit vat hij erg persoonlijk op, waardoor hij met vertrouwensproblemen kampt. De vonk slaat direct over tijdens Kits en Zoey’s ontmoeting, maar deze vonk behouden is lastiger dan gedacht, vooral omdat Zoey met een groot geheim rondloopt…

6. Het begint met de geur van sneeuw

De Dragonders. Zo noemen de inwoners van Redwood, een pittoresk stadje in de bergen van Oregon, de burgemeester en haar twee zussen. En eerlijk is eerlijk: deze bijnaam is niet onverdiend. Marie heeft de gewoonte om zich flink te bemoeien met de levens – en in het bijzonder de liefdeslevens – van haar stadsgenoten. Al mag niemand klagen, want als koppelaarster heeft ze een onberispelijke staat van dienst. Maar wanneer haar jeugdliefde Preston Masterson terugkeert naar Redwood om het oude Freemont-landgoed om te toveren tot hotel, net op tijd voor de feestdagen, draaien de inwoners van Redwood de rollen om. En dan ondervindt Marie zelf eens hoe zenuwslopend zulke koppelpogingen kunnen zijn. Vooral als die je in een complete chaos storten…

Welk boek ga jij deze kerst lezen? 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.