Logo-youngadults-site

Recensie: Hallo, met Sam

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een tijdje terug ontving ik de Nederlandse editie van het boek Hallo, met Sam van Dustin Thao. Toen ik het boek oppakte heb ik hem in een paar dagen uitgelezen. Wil je weten wat ik van dit boek vond? Lees dan snel verder!

Julie en Sam waren verliefd en hadden grootse plannen samen nadat ze klaar waren op de middelbare school. Alleen plots werd Sam uit Julie’s leven gerukt. Zonder hem weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze versloft haar school, haar familie, haar vriendschappen.

Totdat ze nog één keer Sam zijn telefoonnummer draait. En tot schrik, en verbazing, neemt Sam op. 

Persoonlijke groei

Hoewel ik het thema van dit boek vrij zwaar vond, las dit boek echt heerlijk weg. Het is lekker vlot geschreven en de hoofdstukken waren vrij kort, waardoor je snel door kon lezen. 

Het begin van het boek vond ik wel lastig om in te komen. Julie, het hoofdpersonage, gaat hier door een depressieve fase heen. Ik vind dat persoonlijk wel lastig om te lezen. Gelukkig verandert het verhaal snel. Als Julie ineens Sam aan de lijn krijgt, merk je dat haar depressieve denkpatroon minder wordt.

Dit boek is een mooi voorbeeld van een verhaal waarbij het hoofdpersonage een persoonlijke reis mee maakt. De Julie aan het begin van het boek is anders als de Julie aan het einde van het boek. Ik lees dit soort boeken niet zo heel vaak, omdat het niet helemaal mijn genre is, maar dit boek vond ik wel fijn weglezen. Ook vond ik de personages mooi omschreven en familierelaties en vriendschappen stonden ook centraal in dit boek.

De waarom-vraag

Het enige waar ik dan weer slecht tegen kan, is dat aan het einde van het boek het ‘waarom’ ontbreekt. Oké, het is fictie en allemaal bedacht, maar ik ben dan toch iemand die een logisch antwoord wil hebben op de vraag waarom Sam nog kon telefoneren. Aan de andere kant is het maar goed dat dit niet wordt beschreven. Dit laat ruimte voor de lezer om zelf in te vullen waar Sam is, en hoe hij Julie nog kan bellen. Dit als auteur invullen voor de lezers kan het einde van zo’n verhaal wel verpesten.

Tot slot

Al met al vond ik Hallo, met Sam een erg mooi boek en zou hem zeker aanraden. Ook als het niet helemaal is wat je normaal leest. Doordat het boek vlug wegleest is het zeker een goed verhaal om op te pakken!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jasmijn Funk

Jasmijn Funk

Jasmijn Funk (19) is, naast een fulltime boekenworm, studente Journalistiek in Tilburg. Ze heeft passie voor alles wat met woorden te maken heeft, of het nou over lezen of schrijven gaat. Verder is ze altijd bezig met muziek, dans en paarden.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.