Logo-youngadults-site

Filmrecensie: Tall Girl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In 2019 verscheen ‘Tall girl’. Afgelopen februari verscheen deel 2. Ik heb beide films achter elkaar gekeken en ben zeker niet teleurgesteld door deze vrolijke films met een diepere laag. Ik bespreek hier wat ik vond van ‘Tall girl (deel 1)’, maar kan je alvast verklappen dat ik deze film vier sterren gegeven heb!

Jodi is 1,85 meter, heeft schoenmaat 48 en loopt rond op de middelbare school. Daar wordt ze flink gepest met haar lengte, want vrijwel niemand is zo lang als dat zij is. Iedere dag hoort Jodi weer de vraag ‘wat voor weer het daarboven is’ en om dit te voorkomen, duikt ze steeds verder in haar schulp. Gelukkig heeft ze de steun van haar beste vriendin Fareeda en beste vriend Jack, die openlijk verliefd op Jodi is. Jodi worstelt de schooldagen door, tot Stig de school komt binnenwandelen. Deze Zweedse uitwisselingsstudent is vriendelijk, knap en heel lang. Jodi is meteen weg van Stig en probeert contact met hem te leggen. Helaas zit pestkop Kimmy ook achter Stig aan. Wie gaat met wie eindigen tijdens het schoolfeest aan het einde van de film?

‘Tall girl’ is een typische highschoolfilm. Er zitten ook best wat clichés in het verhaal en sommige scènes of gebeurtenissen zijn wat overdreven of extreem toevallig. Dit neemt echter niet weg dat het verhaal leuk is, goed wegkijkt en daarnaast een bepaalde diepgang kent. Jodi wordt flink gepest op school, waardoor ze zichzelf niet durft te zijn. Ze verbergt haar talent voor pianospelen, kennis van musicals en zangkwaliteiten om maar niet in de spotlight te komen. Haar pijn wordt goed weergeven en ik voelde dan ook echt met haar mee.

Vriendschap is een belangrijk thema in deze film. Jack en Fareeda laten zien hoe goede vrienden elkaar altijd steunen, helpen en voor elkaar opkomen. Hartverwarmend om te zien!

De film kent wat romantiek en dit voelde goed. Er is sprake van de welbekende driehoeksverhouding, maar hij past goed in het verhaal.

Naast vriendschap en liefde, spelen ook familie en zelfacceptatie een grote rol in dit verhaal. De ouders van Jodi zijn een beetje bijzonder (en daardoor erg grappig), maar richting het einde van de film wordt wel de band met Jodi’s vader mooi weergegeven. Vaders weten nou eenmaal niet altijd hoe ze met hun tienerdochters om moeten gaan, maar soms zegt een stilte ook genoeg. De band met Jodi’s zus wordt gedurende het verhaal sterker en diepgaander. Harper doet mee aan missverkiezingen, maar laat zien dat er belangrijkere dingen zijn dan een leuk gezicht en een mooie jurk. Ze staat altijd voor haar zusje klaar, dat was mooi om te zien.

Jodi leert door het verhaal heen van zichzelf te houden. Ze vergroot haar zelfvertrouwen en gebruikt de nare gebeurtenissen uit haar leven als een krachtbron. Zolang zij geen vrede heeft met haar lengte, zullen de nare opmerkingen van andere mensen alleen maar meer opvallen. Een krachtige boodschap die goed weergegeven wordt in de film.

De film toont een realistische weergave van de middelbare school. Zowel van de leuke, positieve kanten als de vervelende, nare ervaringen die je er op kunt doen. Hierdoor zal deze film een grote doelgroep aan kunnen spreken (ook als je al van de middelbare school af bent ;)).

Het acteerwerk vond ik goed en geloofwaardig. De personages die gespeeld worden, worden realistisch neergezet en brengen gevoelens van sympathie, waardering of afkeer bij de kijker naar boven.

Het einde van de film vond ik erg krachtig. Jodi durft zichzelf letterlijk en figuurlijk te laten zien en spreekt met een sterke speech haar frustraties, wensen en mening uit. Daarna volgt een erg romantische scène, die de film perfect laat eindigen.

Kortom: een vrolijke tienerfilm met humor, liefde en drama, maar ook voldoende diepgang en een krachtige boodschap. Ik snap dat er een tweede deel gemaakt is van ‘Tall girl’! Van mij krijgt deze film dan ook vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.