Logo-youngadults-site

Spannende boeken om deze maand te lezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Editie: van Nederlandse bodem

Het is weer oktober en dus is de maand aangebroken waarin we toeleven naar Halloween: het wordt vroeger donker, de regen tikt op de ruiten, er dwalen schimmen langs de ramen…De perfecte tijd om er een spannend boek bij te pakken en weg te griezelen bij verdwijningen, achtervolgingen en onverwachte wendingen. Wij hebben een aantal aanraders van Nederlandse bodem die je deze maand echt moet lezen op een rijtje gezet (in willekeurige volgorde ;)).

  1. Museumnacht – Chinouk Thijssen

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep? Een spannende maar diepgaande thriller, waarin we elk personage leren kennen – ook de dader. Voor young adults die van de betere slasher houden.

‘Met recht een slasher te noemen!’

Spanning: 🎃🎃🎃

Horror: 👻👻👻

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️

18,95 euro – Clavis Uitgeverij

  1. In het duister – Tamara Arts

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

‘Dit boek is echt eng. Na het lezen van dit verhaal durf je nooit meer naar een verlaten vakantiehuisje!’

Spanning: 🎃🎃🎃

Horror: 👻👻

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️

18,99 euro – Uitgeverij Hamley Books

 

  1. Escape Room 2.0 – Maren Stoffels

‘Jullie zijn uitverkoren om deel te nemen aan dit nieuwe spel: Escape Room 2.0. Je mag één persoon meenemen. Degene die je het meest vertrouwt. Je allerbeste vriend.’ 
Nordin krijgt een uitnodiging voor een nieuwe escape room. Hij neemt zijn beste vriendin Zora mee. Eenmaal binnen blijkt dat je moet wisselen met een ander team. Nordin moet niet samen, maar tégen Zora spelen. Wat moet je doen als je beste vriend plotseling je grootste tegenstander wordt? Elke keuze die je maakt heeft gevolgen voor de ander. Hoever ga je om te winnen?
Kies je voor jezelf of offer je jezelf op?

‘Mooi vertelt vanuit twee perspectieven. Leest als een trein!’

Spanning: 🎃🎃

Horror: 👻

Beoordeling: ⭐️⭐️

15,99 euro – Leopold

 4. Clownsnacht – Danielle Bakhuis

Fara past een avondje op de kinderen van de familie Zuiderduin. Ze wonen in een groot, bijna kasteelachtig huis in de luxe villawijk van het dorp. Marnix en Suzie zijn lieve kinderen, ze luisteren goed en gaan braaf naar bed. Maar wanneer de stroom uitvalt, Suzie telkens huilend wakker wordt en Fara dingen ziet en hoort die haar een slecht voorgevoel geven, begint ze zich af te vragen of ze deze oppasklus ooit had moeten aannemen…

‘Dit verhaal is van begin tot einde gruwelijk spannend!’

Spanning: 🎃🎃🎃

Horror: 👻👻

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️

13,99 euro – Best Of Ya

  1. Game On – Cis Meijer

Hoe ver ga jij voor je vrienden?
No fear. No limits. No excuses…
Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel: de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Sky, de knappe Eline, gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on!
Maar de uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel. Wanneer Sky spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier alles op alles zetten om hun vriendin te redden. Hoever zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

‘Spannend verhaal vol actuele onderwerpen en herkenbaarheid voor jongeren.’

Spanning: 🎃🎃

Horror: 👻

Beoordeling: ⭐️⭐️

15,99 euro – De Fontein

6. Shame On You – Margje Woodrow

Wat als spijt te laat komt… 

Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van een vakantiepark door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: sommigen zullen moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.

‘Een spannend verhaal over een vriendengroep vol geheimen en een angstaanjagend gevaar vlakbij…

Spanning: 🎃🎃

Horror: 👻

Beoordeling: ⭐️⭐️

15,99 euro – De Fontein

  1. Kansloos – Mel Wallis de Vries

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een bericht. De anonieme afzender waarschuwt dat ze binnen moeten blijven om te overleven. Ga nooit naar buiten, vertel altijd de waarheid en zorg dat je in leven blijft. Het lijkt een zieke grap, maar al snel blijkt dat ze zichzelf moeten zien te redden in een wereld van angst en isolatie. Alles moeten ze over zichzelf vertellen, ook hun geheimen… In het huisje geldt maar één regel: blijf leven! Zou je iemand kunnen vermoorden? Als het niet anders kan… Zou je jezelf kunnen opofferen? Om een vriend te redden… Zou je de waarheid over jezelf durven te vertellen? Als het je laatste kans is….

‘Mysterieuze en duistere sfeer met een onverwacht einde!’

Spanning: 🎃🎃🎃

Horror: 👻

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️

15,99 euro – De Fontein

  1. 54 minuten – Marieke Nijkamp

10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.
10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.
10:03 De auladeuren gaan niet open.
10:05 Iemand begint te schieten.

Uiterst minutieus volgt 54 minuten vier jongeren tijdens een schietpartij op een middelbare school. Verteld vanuit verschillende perspectieven kom je achter de motieven van de schutter en word je als het ware de terreurdaad ingezogen.

‘Realistisch verhaal vol spanning. Je leest dit boek met kippenvel op je armen…’

Spanning: 🎃🎃🎃

Horror: 👻👻

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️

15 euro – HarperCollins

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.