Logo-youngadults-site

Graphic novel of the month: Pumpkin Heads

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Graphic novels zijn hot! Gelukkig zijn er al heel wat moderne stripverhalen op de markt om te lezen. Maar welke moet je nu kiezen? Iedere maand geven wij je een aanrader op het gebied van graphic novels. Deze maand raden we ‘Pumpkin Heads’ aan. 

Pumpkin Heads vertelt het verhaal van Deja en Josiah die al jaren samen in het najaar op een pumkin patch (pompoenveld/pompoenboerderij) werken. Dit is het laatste jaar voordat ze gaan studeren en dus is Deja vastbesloten er een onvergetelijk avond van te maken. Wat begint met een zoektocht naar het meisje (Fudge Girl) waarop Josiah al jaren verliefd is, verandert in een avond vol oude en nieuwe herinneringen, waarin Josiah en Deja ontdekken wat hun vriendschap nu daadwerkelijk betekent…

Pumpkin Heads is volledig in kleur geïllustreerd en prachtig getekend. Hierdoor komen zowel de karakters als de pumpkin patch tot leven. De plattegrond aan het begin van het boek biedt meer inzicht in hoe de omgeving eruitziet en vond ik erg handig.

Pumkin Heads is een samenwerking tussen Rainbow Rowell (bekend van ‘Fangirl’ en ‘Eleanor & Park’) en Faith Erin Hicks en vertelt dan ook een lief en aandoenlijk verhaal over opgroeien, volwassen worden en vriendschap. Deja en Josiah zijn leuke personages die je door het verhaal heen beter leert kennen. Waar Josiah zachtaardig, terughoudend en wat besluiteloos is, is Deja nuchter, direct en sociaal. Dit contrast tussen de personages vond ik erg leuk en doet hen goed bij elkaar passen.

Hoewel het hele boek (210 pagina’s) zich afspeelt in één avond, ontdek je toch veel over de personages en de omgeving en is er sprake van voldoende diepgang.

Pumpkin Heads is de perfecte graphic novel voor dit najaar. Het boek speelt zich helemaal af in deze periode en toont een mooi herfstverhaal over de ware betekenis van vriendschap. Een echte aanrader!

Illustraties: ❤️❤️❤️

Verhaallijnen: 🎃🎃

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.