Logo-youngadults-site

Recensie: Maren Stoffels – Escape Room 2.0

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Maren stoffels is auteur van young adults en kinderboeken en heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen. Op haar zeventiende debuteerde ze met haar boek Dreadlocks & Lippenstift en dit is het begin van een succesvolle schrijfcarrière. Vijf jaar geleden kwam Escape Room uit en dit werd lovend ontvangen onder de jeugd. Nu is daar eindelijk Escape Room 2.0, een nog origineler en enger boek dan het eerste. 

Het verhaal 

Lexie en Nordin kennen elkaar niet maar krijgen op dezelfde dag van een wildvreemde vrouw een visitekaartje aangereikt met daarop een telefoonnummer. Deze nodigt hen uit voor een Escape Room 2.0 en ze mogen hun beste vriend(in) meenemen. Als ze aankomen op de plaats van bestemming wacht hen een sobere, afgelegen bedrijfspand wat hen niet veel goeds belooft. Het is de bedoeling dat ze als teams tegen elkaar gaan strijden maar eenmaal binnen wacht hen al meteen een onaangename verrassing.  

Personages 

Lexie is één van de hoofdpersonen en er wordt veel geschreven vanuit haar perspectief. Ze is een slim en vurig meisje dat haar hart op de tong heeft. Ze heeft haar nichtje Tessa meegenomen want ze vindt dat zij wel wat afleiding kan gebruiken.  

Tess heeft het moeilijk sinds haar buurmeisje en vriendin Kelly zelfmoord heeft gepleegd. Ze heeft last van depressies en waanbeelden en moet op tijd haar medicatie innemen. Ze wordt er soms een beetje moe van dat Lexie haar als een klein kind behandelt en heeft dan ook zin in de Escape Room. Ze is fanatiek en ze zal eens laten zien wat ze kan. 

Nordin is hard op weg een beroemde popster te worden en Amerika lonkt. Hij heeft zijn beste vriendin Zora meegenomen, zijn vaste rots in de branding. Ze houdt hem met beide voeten op de grond en beschermt hem tegen hordes fans. Hij heeft een traumatische ervaring meegemaakt en kan dit niet verwerken. 

Zora is een nuchter meisje en staat haar mannetje. Nordin is haar beste vriend en ze zou alles voor hem doen. 

Schrijfstijl 

Vanaf de eerste bladzijde zit je al meteen in het verhaal. Het is pakkend en spannend geschreven en het maakt je nieuwsgierig naar meer. Met name Lexie en Nordin wisselen regelmatig van perspectief en ze hebben elk hun eigen lettertype wat het lezen dynamisch maakt. Maren Stoffels weet de boog goed gespannen te houden en je vliegt door het boek heen.  

Conclusie 

Escape Room 2.0 doet zijn naam eer aan. Het is vernieuwend, het is nagelbijtend spannend en er is goed nagedacht over de opdrachten. Wat ik ook zeer waardeer is dat er dieper ingegaan wordt op diverse psychische problemen en dat zelfdoding nog steeds veel voorkomt, met name bij jongeren. Trek aan de bel als je donkere gedachtes hebt. Er zijn mensen die je willen en kunnen helpen. Ik geef daarom dit boek een dikverdiende vijf sterren. Op naar een Escape Room 3.0! 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Lisanne Ortsen

Lisanne Ortsen

Lisanne Ortsen (31) woont met haar vriend en kat in het mooie Overbetuwe en schrijft en leest al zo lang ze zich kan herinneren. Ze is van mening dat een mens nooit genoeg boeken kan hebben, waardoor haar huis dan ook steeds meer op een bibliotheek begint te lijken. Verder houdt ze van puzzelen, (bord)spelletjes en kaarten maken.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.