Logo-youngadults-site

De laatste zet – Jennifer Lynn Barnes

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Cover van De laatste zet - Jennifer Lynn Barnes

Kiest Avery voor Grayson of Jameson? Hoe loopt het af met Toby Hawthorne? Lukt het Avery om lang genoeg in het Hawthorne huis te blijven om aan alle eisen van de erfenis te voldoen en daarmee de jongste miljardair ooit te worden? Als het haar lukt, wat gaat ze dan met al dat geld doen?

Na het lezen van De verloren erfgenaam bleef je waarschijnlijk met evenveel vragen over als ik. Om al die vragen te beantwoorden is de serie die ooit als duologie bedoeld was een trilogie geworden. De laatste zet is het derde en laatste deel uit het Hawthorne-mysterie. Het boek speelt zich een poosje na De verloren erfgenaam af. Avery hoeft nog maar een paar weken in het Hawthorne huis te blijven om de miljarden erfenis op haar naam te krijgen. Samen met de Hawthorne broertjes heeft ze bijna de puzzel opgelost die Thobias Hawthorne hen heeft nagelaten. Tot er opeens een onbekende tiener op hun stoep staat. Zij kan nog wel eens voor vervelende verrassingen zorgen. Is ze wel te vertrouwen? En van wie komen de mysterieuze brieven en pakketjes die aan Avery zijn gericht? Het laatste spel is nog niet gespeeld. 

Ondanks dat er oorspronkelijk geen derde boek op de planning stond, heeft Jennifer Lynn Barnes weer een knappe prestatie geleverd. Het boek zit wederom boordevol puzzels en mysteries en voelt daarom zeker niet als opvulling aan. Het verhaal van Avery Grambs en de Hawthorne broertjes gaat verder. Hierdoor krijgen oude verhaallijnen een vervolg, en komen er nieuwe verhaallijnen om de hoek kijken. Net als bij De erfenis en De verloren erfgenaam is ook De laatste zet opgedeeld ik korte hoofdstukken. In combinatie met de fijne schrijfstijl van Jennifer Lynn Barnes leest het boek vlot weg en is het moeilijk om neer te leggen. Het is dan ook uitermate geschikt om op een vrije dag in een ruk uit te lezen.

De laatste zet heeft een iets romantischer tintje dan de eerste twee delen. Je zult kleine glimpen opvangen van de relatie tussen Max en Alexander, evenals Lilly en Nash. Avery moet kiezen tussen Jameson en Grayson en haar liefde voor een van deze twee broers bewijzen. Dat doet ze dan ook, waardoor haar relatie serieuzer wordt en meer diepgang krijgt. Toch blijven alle personages hecht met elkaar, staan ze altijd voor elkaar klaar en is er zelfs iemand die letterlijk zijn leven geeft om dat van een ander te redden. Met zijn allen zijn ze een leuk stelletje fanatiekelingen waar ik graag over lees. Zonder al te veel over het plot te verklappen wil ik hier nog graag aan toevoegen dat De laatste zet een klein randje van ‘Moordgids voor lieve meisjes’ krijgt. Het wordt dus écht spannend. 

De laatste zet geeft eindelijk alle antwoorden waar fans van de serie op hoopten. Vragen worden beantwoord en het verhaal wordt afgerond in een mooi einde. Bereid je voor op spannende raadsels, mysteries en veel geheimen met de ene plotwending na de andere. Het is spannend van het begin tot het einde en een van de beste YA series die ik ooit heb gelezen.  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.