Logo-youngadults-site

recensie: Tot uw dienst – Denise Marinus

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag is het onze beurt in de blogtour van Tot uw dienst van Denise Marinus.

Waarover gaat Tot uw dienst?

Tot uw dienst is het vervolg op Zoals u wenst. Dit tweede boek in de duologie volgt nog steeds de hoofdpersonages June en Constance. Deze keer gaat Constance studeren aan de Universiteit van Yadiel en gaat June er ook studeren als vertrouwelinge van de kroonprinses. Constance gaat in een huis wonen en moet dus enkele huisgenoten hebben. Na een zoektocht door het koningshuis worden er enkele huisgenotes uitgekozen. Daarbij zit Floor, de beste vriendin van June.

Heel even lijkt de regelmaat in hun levens terug te keren. Tot er een persoon opduikt die heel erg hard op Constance lijkt. Terwijl Constance zich laat meeslepen door een onmogelijke liefde, doet Jules er alles aan om de leugens te ontrafelen en de waarheid te achterhalen. Is deze persoon familie van de koningsfamilie?

Mening

Voor je als lezer begint in het verhaal Tot uw dienst is er nog een zeer uitgebreide samenvatting van Tot uw dienst. Ik vond deze samenvatting zeer fijn, want hierdoor hoef je het vorige boek niet opnieuw te lezen. En eigenlijk is het ook niet echt nodig om deze samenvatting te (her)lezen om het verhaal te kunnen volgen in dit boek. Dat de samenvatting niet vanuit het perspectief van de schrijfster is geschreven, maar vanuit Junes perspectief vond ik een meerwaarde.

Tot uw dienst is opnieuw geschreven vanuit verschillende vertelperspectieven. Zowel Junes als Constances perspectief komen afwisselend aan bod, maar dat van June komt nog steeds vaker voor. Wel lezen we vaker vanuit Constances vertelperspectief dan in Zoals u wenst. Zo leren we Constance als personage nog wat beter kennen. Ook voegt Marinus er een derde vertelperspectief aan toe: dat van het onbekende personage. Deze pagina’s zijn zwart gemaakt, wat meteen wijst op de spanning die het personage in het verhaal toevoegt.

Denise Marinus heeft opnieuw een zeer vlotte schrijfstijl die erg vlot leest. Het boek telt maar liefst 520 pagina’s maar door de redelijk korte hoofdstukken en de schrijfstijl vlieg je door het boek heen. Het verhaal is ook spannend genoeg. Je wil echt weten wie die onbekende nu is en wat waar is en wat niet.

 Conclusie

Tot uw dienst is een dik boek, dat zeer vlot leest door de schrijfstijl van Denise Marinus. Een boek waar je echt van geniet tijdens het lezen, want het is enorm fijn om opnieuw op Fortura te zijn.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.