Logo-youngadults-site

Deze auteurs schrijven mee aan 3PAK 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Afgelopen week werden de auteurs van 3PAK bekendgemaakt. Dat is het geschenk dat je tijdens de Boekenweek van Jongeren kan ophalen in bibliotheken en boekhandels over heel Nederland. Net zoals in 2020 (toen Daniëlle Bakhuis) mag opnieuw een Young Adult auteur een verhaal schrijven voor de bundel en de bundel bevat daarnaast ook nog eens een primeur.

Chinouk Thijssen

Je hebt één nieuwe volger

De eerste auteur die een verhaal mag schrijven voor de bundel is Young Adult-auteur Chinouk Thijssen. Met Fataal spel, de Truth or dance-trilogie, Dubbelleven, Je hebt één nieuwe volger en Gegijzeld heeft ze al heel wat boeken voor jongeren op haar naam staan. Ook verscheen onlangs haar eerste boek voor kinderen.

Daan Heerma van Voss

Een zondagsman

Ook Daan Heerma van Voss zal een kortverhaal schrijven. Hij debuteerde in 2010 met zijn roman Een zondagsman. In 2020 verscheen nieuw boek van zijn hand: Coronakronieken. Een jaar later, in 2021, verscheen het autobiografische De bange mens over zijn angsten.

Gershwin Bonevacia

Toen ik klein was, was ik niet bang

En ook een primeur: er werkt een dichter mee aan de bundel. Nadat in eerdere edities al graphic novels aan bod kwamen, zal de bundel nu dus gedichten bevatten. Gershwin Bonevacia was tot begin dit jaar stadsdichter van Amsterdam. Zijn dichtbundel verscheen in 2020 met als titel Toen ik klein was, was ik niet bang.

Boekenweek van jongeren

De boekenweek van jongeren vindt dit jaar plaats van 16 tot 25 september. Tijdens deze week kan je de 3PAK-bundel gratis bemachtigen in bibliotheken en boekhandels. In die week wordt ook de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren (in de categorieën Vertaald en Nederlandstalig) onthult. De nominaties hiervan worden later bekendgemaakt. Verschillende Nederlandse auteurs gaan tijdens deze periode ook op bezoek bij scholen om jongeren warm te maken om boeken te lezen.

Bron: CPNB

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.