Logo-youngadults-site

Vijf Cottagecore boeken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er zijn een hoop verschillende genres binnen Young Adult. Cottagecore is een aesthetic die je misschien niet gelijk als genre zal aanduiden, maar er zijn zeker boeken die hierin vallen en je kennis kunnen laten maken met deze aesthetic. Wat houdt deze aesthetic eigenlijk in?

Cottagecore, ook wel farmcore of countrycore genoemd, is geïnspireerd op een geromantiseerde interpretatie van het westerse agrarische leven. Het richt zich op een eenvoudig leven midden in de natuur. Bloemen, tuinen en mooie planten staan centraal. Veelvoorkomende thema’s in cottagecore zijn bakken, zorgen voor mensen, picknicken en zelfvoorzienend zijn.

Deze aesthetic is een voortzetting van vele op de natuur gebaseerde aesthetics, maar dit is de meest bekende. Het is een romantisering van het leven op het Engelse platteland uit de Romantische en Victoriaanse periodes. Het ziet eruit als een comfortabele, rustige en huiselijke levensstijl met een klein beetje avontuur.

Om je onder te kunnen dompelen in deze aesthetic heb ik een lijstje opgesteld met vijf boeken die binnen Cottagecore vallen.

Wild beauty – Anna-Marie McLemore

Al bijna een eeuw verzorgen de Nomeolvides-vrouwen het terrein van La Pradera, de weelderige tuinen die gasten van over de hele wereld betoveren. Wanneer deze vrouwen verliefd worden, verwijnen hun geliefden. Maar dan, na generaties van verdwijningen, verschijnt er een vreemde jongen in de tuinen. De jongen is een mysterie voor Estrella, het Nomeolvides-meisje dat hem vindt, maar hij is ook een mysterie voor zichzelf; hij weet niets meer over wie hij is of waar hij vandaan kwam. Hij weet alleen nog zijn naam. Terwijl Estrella Fel probeert te helpen zijn onbekende verleden op een rijtje te zetten, leidt La Pradera hen naar geheimen die even gevaarlijk als magisch zijn.

Eeuwig en altijd Tuck (Tuck Everlasting) – Natalie Babbitt

Wanneer Winnie een bron ontdekt die het eeuwige leven bevat, ontmoet ze ook de onvergetelijke familie Tuck, die in de bossen woont. De Tucks hebben van de bron gedronken en worden nooit ouder. Ze zullen nooit doodgaan. Ze hebben de waarheid over de bron altijd geheim gehouden, omdat ze zich realiseerden hoe gevaarlijk het kon zijn als de bron bekend werd bij de verkeerde mensen. Maar de Tucks worden gedwongen maatregelen te nemen wanneer het geheim van de bron ontdekt drijgt te worden, niet alleen door de tien jaar oude Winnie, maar ook door een vreemdeling.

Anne van het groene huis (Anne of Green Gables) – L.M. Montgomery

Matthew en Marilla Cuthbert adopteren een jongen uit een weeshuis om te helpen op hun boerderij. Op de een of andere manier gaat er iets mis en krijgen ze in plaats van een jongen Anne, een 11-jarig springerig meisje met lange rode vlechten. In eerste instantie willen ze haar terugsturen naar het weeshuis, maar al snel verovert Anne de harten van Matthew en Marilla. Het boek volgt hoe Anne omgaat met haar nieuwe leven op Green Gables.

Onder moeders vleugels (Little Women) – Louisa May Alcott

De vier zussen March: Meg, Jo, Beth en Amy zijn allemaal erg verschillend. Hun vader strijdt in de oorlog en hun moeder werkt om het gezin te onderhouden. De vier zussen zijn dus op elkaar aangewezen. Met zijn vieren komen ze de tijd door, door onder andere een geheim genootschap op te richten en toneelstukken te verzinnen en uit te voeren. Dit terwijl ze hopen wat van hun vader te horen en niet kunnen wachten tot hij weer terug komt.

De geheime tuin (The secret garden) – Frances Hodgson Burnett

Mary Lennox is een jong Engels meisje dat terugkeert naar Engeland vanuit India, nadat ze een trauma heeft opgelopen door haar beide ouders te verliezen tijdens een cholera-epidemie. Haar herinneringen aan haar ouders zijn echter niet prettig. Haar oom Archibald Craven, die ze nog nooit eerder heeft ontmoet, zal nu voor haar zorgen. Mary is niet erg beleefd wanneer ze bij hem aankomt en heeft vaak driftbuien. Stukje bij beetje begint ze wat milder te worden. Mary gaat vaak naar buiten en ontdekt een mooie ommuurde tuin die altijd op slot blijft. Het mysterie wordt groter als ze ergens in het enorme landhuis van haar oom snikken hoort. De bedienden geven haar geen antwoord op waar het snikken vandaan komt, wat Mary’s nieuwsgierigheid alleen maar groter maakt. Zal ze de ommuurde tuin ooit betreden en uitvinden waar het gesnik vandaan komt?

Ken jij nog boeken die erbij zouden moeten op dit lijstje? Laat vooral een reactie achter met welke boeken jij hieraan zou toevoegen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.