Logo-youngadults-site

Recensie: Zoals u wenst – Denise Marinus

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ik las Zoals u wenst van Denise Marinus. Ik kijk enorm uit naar het vervolg Tot uw dienst, dat in februari uitkomt!

Het verhaal

Zoals u wenst gaat over Jules die een baantje zoekt. Na een dronken avondje krijgt ze een telefoontje dat ze op sollicitatiegesprek mag komen. Ze heeft namelijk gesolliciteerd als assistente van Constance, de rebelse kroonprinses van Fortura. Nog straffer: Constance heeft haar persoonlijk uitgekozen uit de vele kandidaten. Omdat Jules iemand is die niet opgeeft, laat ze haar beste vriendin, Floor, haar helemaal up-to-date brengen over de koninklijke familie. 

Tijdens de eerste ronde blijkt al snel dat ze gesaboteerd wordt door de prinses. Toch blijft June doorzetten. Uiteindelijk wordt ze de persoonlijke assistente van Constance. Constance vult haar dagen en nachten met alcohol, schandalen en het opstellen van eindeloze lijstjes met de raarste klusjes voor Jules. Toch doet June haar best om het vertrouwen van de prinses te winnen.

De spelletjes die Constance met June speelt, worden steeds persoonlijker en gevaarlijker. June twijfelt of ze loyaal zal blijven of zal ze toch vertrekken?

De schrijfstijl

Denise Marinus heeft met Zoals u wenst een sterk debuut neergeschreven. Het boek telt maar liefst 560 pagina’s, maar leest enorm vlot. Het eerste deel is spannend genoeg dat je echt snel wilt lezen. Ook het laatste deel leest als een trein. Het middenstuk was soms wat trager en daar zaten zeker stukken in die overbodig waren. Elk hoofdstuk is net lang genoeg dat je verder wilt lezen: niet te kort en niet te lang.

Marinus weet hoe ze moet schrijven. De beschrijvingen in het boek vielen me echt op. Ik kon me precies voorstellen hoe alles eruitzag: van Jules’ huis tot het koninklijke paleis.

De personages

Zowel het hoofdpersonage, June, als de prinses, Constance, maken een enorme evolutie doorheen het verhaal. Ook al lezen we bijna altijd vanuit June’s perspectief, toch zien we ook hoe Constance verandert. Het was zeker een meerwaarde om af en toe ook vanuit Constance’s perspectief te lezen.

Doordat we vooral vanuit Jule’s perspectief lazen, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Waarom deed Constance toch zo tegen Jules? En kan Jules Constance helpen?

Conclusie

Dit boek is een aanrader voor iedereen die van een vlotlezend boek houdt. Een boek met een leuk verhaal, vriendschap, liefde, spanning en veel onverwachtse wendingen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.