Logo-youngadults-site

Paramount wint veiling om filmrechten Bloed en beenderen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Na een spannende veiling met veel bieders waaronder Netflix, Universal en Amazon ging Paramount met de rechten van New York Times bestseller Bloed en beenderen lopen. De rechten zijn één van de meest begeerde sinds de rechten van The Hunger Games op de markt kwamen. De veiling kwam tot stand nadat Lucasfilm die in samenwerking met Disney de verfilming zouden maken de rechten liet vervallen. Dat meldt Deadline. Paramount haalde de rechten binnen met een bod dat de boden van alle andere partijen van de kaart veegde. Zo komt de verfilming van Children of Blood and Bone, vertaald als Bloed en Beenderen, een stapje dichterbij. Schrijfster Tomi Adeyemi werkt mee aan de verfilming als executive producer.

Bloed en beenderen: de nieuwe blockbuster?

Tomi Adeyemi’s debuut verscheen in 2018 in het Engels en in het Nederlands. Het boek speelt zich af in Orisha waar mensen met magische krachten leefden tot de koning magie verbood. Tien jaar later probeert Zélie er alles aan te doen om de magie terug te brengen. Daarbij krijgt ze hulp van een prinses, maar moet ze uit de handen blijven van kroonprins Inan die magie voorgoed uit de wereld wilt bannen. Gevaren schuilen achter elke hoek, maar het grootste gevaar is misschien nog wel haar liefde voor de vijand.

Children of Blood and Bone viel in de smaak en behaalde de eerste plaats in de New York Times bestseller list. Ook won het boek de Goodreads Choice Award. Tomi Adeyemi kwam tevens naar Nederland tijdens Yalfest 2018. In maart 2020, zo’n twee jaar na de lancering van Bloed en beenderen, kwam het langverwachte vervolgdeel Vrees en wraak uit. Op dit moment is Tomi Adeyemi druk bezig met slotdeel dat wellicht in 2023 in de boekhandel te vinden is.

Kijk jij uit naar de verfilming van de trilogie?

Bron: Deadline

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.