Logo-youngadults-site

Get to know: Luce van Leer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Luce van Leer

Lees hieronder ons interview met Luce van Leer. Ze debuteere nog niet zo heel lang geleden met haar boek Bordeaurood.

Met welk boek debuteerde je?

Ik debuteerde afgelopen zomer met Bordeauxrood. Een roman die zowel door jongeren als volwassenen gelezen kan worden. Het gaat over een familie die opgebroken wordt door ziekte, maar het is ook een ode aan de liefde tot op de allerlaatste dag en daarna. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen en het ligt ontzettend dicht bij mijn hart.

De reacties waren tot nu toe overweldigend positief! Wel heb ik ook al gehoord dat sommige stukken wat heftig zijn en er zijn al veel tranen gevallen. Ik vat dat op als een compliment 🙂

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben zeker bezig met een nieuw boek. De woorden vliegen mijn laptop binnen op het moment, het gaat ontzettend goed! Het wordt een YA contemporary met opnieuw personages met sterke familiebanden, maar ook vriendschap speelt een grote rol. Het wordt spannend, herkenbaar en veelzijdig. Meer ga ik nog niet zeggen hoor, volgens mij heb ik er op mijn eigen Socials nog niet eens zo uitgebreid iets over gedeeld. Zie het maar als primeur, haha!

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg

Ivelle van Laura Diane

Cinder van Marissa Meyer

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Hier hoef ik geen seconde over na te denken. Dat is Laura Diane. Al haar boeken zijn mijn lievelingsboeken. Haar schrijfstijl is heel fijn, haar verhalen ontzettend origineel en ze is een oprecht en lief persoon. Laura vertelde me keer op keer dat ik niet moest opgeven als het even tegen zat en soms zat het zo tegen dat ik echt wel alles over boord wilde gooien en gewoon wilde stoppen, maar dan hoorde ik haar woorden en dacht ik ‘Nee, ik moet door!’.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Zeker! Ik werk parttime in een Apple winkel. Hier los ik alle software-problemen op die klanten hebben met hun apparaten en ik adviseer ook welke nieuwe spullen mensen het beste kunnen aanschaven :). Op mijn werk voel ik me altijd heel slim, haha! Daarnaast studeer ik ook voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker, al staat dat nu op een lager pitje. En last maar zeker niet least, ik ben fulltime mama van twee.

Hield je vroeger van lezen?

Ja, ik hielt vroeger heel erg van lezen. Ik vroeg nooit om boeken maar mijn moeder kocht ze vaak voor me. Ze wist precies wat ik nodig had en dan lag er sommige avonden opeens een nieuw boek op mijn kussen. De “hoe overleef ik” serie vond ik geweldig vroeger. Daar heb ik als puber echt wel wat lessen uit geleerd. Toen ik naar de middelbare school ging stopte ik een tijd met lezen, maar toen Twilight en The Hungergames uitkwamen, was ik weer verkocht. Oh, en de Fallen serie!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Wauw wat een serieuze vraag. Als ik heel ambitieus mag denken dan heb ik over vijf jaar een eigen bedrijf in de boekenwereld. Dat is de grote droom.

DILEMMA

Je boek uitgeven als hardcover of je boek uitgeven als paperback?

This is a no-brainer, Hardcover!

FUN FACTS

Geboortedatum: 10 maart, 1992
Lievelingseten: Sushi
Lievelingsdier: Kat
Ochtend- of avondmens: Ochtend
Teenage crush: Eerst Edward daarna toch maar Jacob
Favoriete serie: Pretty little liars
Favoriete film: Dark Shadows
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.