Logo-youngadults-site

Deze young adult boeken verschijnen in december 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

December is traditioneel de maand van de feestelijkheden. Daarnaast komen er ook heel wat nieuwe young boeken uit in december 2021!

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld

Eindelijk is het zover: het vervolg op Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van de wereld van Benjamin Alire Saenz.

Aristoteles en Dante - nieuwe young adult boeken 2021

Het adembenemende vervolg op ‘Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum’ is hier!
Bijna tien jaar nadat de bekroonde bestseller ‘Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum’ in de VS verscheen, komt Benjamin Alire Sáenz met een vervolg. De liefde tussen de twee jongens heeft hem nooit meer los kunnen laten.
Het ontroerende verhaal gaat precies verder waar het geëindigd was, alsof die tien jaar slechts een korte adempauze was voor de hoofdrolspelers. De lezer wordt wederom direct gegrepen door de poëtische stijl en de meanderende zinnen van Sáenz en is in een klap weer terug in de zomer van 1986, toen Ari & Dante ontdekten dat ze verliefd waren. Een meer dan waardig vervolg dat door de fans ontegenzeggelijk omarmd zal worden.

Ember Queen

Een ander boek waar lang naar werd uitgekeken is het slotdeel in de trilogie van Laura Sebastian. Dit deel werd door de initiële uitgever niet vertaald, maar Dutch Venture Publishing besloot het derde deel alsnog te vertalen.

Ember Queen - nieuwe young adult boeken 2021

Prinses Theodosia werd omgedoopt tot asprinses en mishandeld door de Kaiser en zijn hofhouding. Maar hoewel ze een kroon van as moest dragen, zit er vuur in Theo’s bloed. Als de rechtmatige erfgenaam van de Astreaanse kroon stroomt het door haar aderen. En als ze iets van haar moeder heeft geleerd, is het dat een koningin nooit laf is. Nu ze vrij is en een leger rebellen achter zich aan heeft, moet Theo haar volk bevrijden en het opnemen tegen een angstaanjagende nieuwe vijand: de nieuwe Kaiserin. Doordrenkt met een magie die niemand begrijpt, is de Kaiserin vastbesloten om alles en iedereen die haar in de weg staat te vernietigen….

Moeder Doorn

Nog bij Dutch Venture Publishing verschijnt Moeder Doorn van Juliet Marillier. Deze bundel is ideaal voor de fans van sprookjes!

Moeder Doorn - nieuwe young adult boeken 2021

Fantasygigant Juliet Marillier komt met een bundel vol sprookjes, die ze op haar eigen unieke wijze hervertelt. Met prachtige illustraties van Kathleen Jennings. Stap een sprookjeswereld binnen die anders is dan je zou verwachten. De levens van Lara, Niamh, Bella en Katrin krijgen een onverwachte wending als ze wezens uit de Andere Wereld tegenkomen, die hen wijze lessen leren, op schattenjacht sturen of aansporen voor ware liefde te vechten. Deze vier verhalen getuigen van moed en vriendelijkheid. Ze gaan over trouw zijn aan jezelf en het herkennen van het goede in anderen.

Toen de wereld nog van ons was

Bij uitgeverij Kokboekencentrum verschijnt er een historische Young Adult roman die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Drie vrienden raken elkaar kwijt, maar zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

Toen de wereld nog van ons was - nieuwe young adult boeken 2021

Wenen, 1936. Leo, Elsa en Max zijn elkaars beste vrienden en kunnen samen de wereld aan. Ze hebben echter geen idee wat hun te wachten staat. Langzaam maar zeker begint de wereld om hen heen te veranderen, en als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen ze elkaar uit het oog. Max moet met zijn vader, een SS-officier, mee naar München, Leo en zijn moeder vluchten naar Engeland en Elsa komt in een concentratiekamp terecht. Het enige wat hen nog verbindt zijn hun herinneringen en de foto waar ze samen op staan. Zullen de drie vrienden elkaar ooit nog terugzien?

Blijf zachtjes bij mij

Eerder dit jaar verscheen bij uitgeverij Volt de vertaling van de bestseller Brown girl dreaming van Jacqueline Woodson. Nu volgt een nieuwe vertaling!

Blijf zachtjes bij mij

Prachtige jeugdroman van een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers van dit moment Jeremiah zit goed in zijn vel. Tenminste, als hij thuis is, in zijn eigen buurt in Brooklyn. Maar nu gaat hij naar een chique middelbare school in Manhattan, waar zwarte tienerjongens nogal opvallen. Daarom is hij verbaasd als hij tijdens zijn eerste week Ellie ontmoet. Zodra hun blikken elkaar kruisen staat de tijd stil en weten ze dat ze bij elkaar horen – ondanks dat zij joods is en hij zwart. Hun werelden verschillen gigantisch, maar dat maakt ze niets uit. Waarom probeert de rest van de wereld hen dan wel uit elkaar te houden?

Drijfzand

De Vlaamse uitgeverij Phoenix Books brengt deze maand Drijfzand van lerares Marina Defauw op de markt. Dit boek is een herschreven versie van haar debuut dat in 2005 verscheen.

Drijfzand

Antwerpen, 23 juni Je moet me echt helpen. Anders zal ik alles aan je ouders vertellen. Dit geheim kan ik niet alleen dragen. Als je mijn vriend bent, dan is er toch niets aan de hand? C. De dertienjarige Jolien Wouters is na een lezing op school erg onder de indruk van jeugdschrijfster Karen Roelens. In een e-mail vertrouwt ze haar grote geheim toe. Ze wil schrijfster worden. Joliens bewondering slaat over in aanbidding als Karen haar mails beantwoordt en zelfs aanbiedt te helpen met haar verhaal. Jolien droomt van een vampierverhaal, maar volgens Karen moet Jolien over haar eigen leven schrijven. Dat ziet ze helemaal niet zitten. Ne enkele mislukte schrijfpogingen gaat Jolien op zoek naar inspiratie. Op zolder vindt ze geheimzinnige brieven, waarover ze enthousiast met Karen mailt. Tot Karen opeens niet meer antwoordt… Marina Defauw woont in Bovekerke en is lerares wiskunde. In 2005 debuteerde ze met ‘De C-brieven’. Omdat hier nog altijd vraag naar is kwam Marina ertoe het verhaal te bewerken en nog spannender te maken. Aan de hand van enkele nieuwe verhaalwendingen en verrassende intriges is ‘Drijfzand’ ontstaan. Misschien doe je zelfs inspiratie op en wil je na het lezen van ‘Drijfzand’ ook een boek schrijven…

Alle mensen zijn (niet) gelijk

Nog een boek van eigen bodem is Alle mensen zijn (niet) gelijk, het debuut van Ilse Bockstaele dat wordt uitgegeven bij Godijn Publishing.

Alle mensen zijn (niet) gelijk

Na de periode van de Vele Oorlogen is het de vrouwen gelukt zich te bevrijden van het juk van de mannen. Hun grote droom van vrede wordt werkelijkheid wanneer ze in gescheiden enclaves gaan leven. Enkel voor de voortplanting hebben ze elkaar nog nodig en dus zetten ze in de laboratoria alles op alles om de Totale Autonomie te bereiken. Alles gaat goed tot Zeia in het Niemandsland tussen de enclaves Thijn ontmoet. Is hij de voorbode van een nieuwe oorlog? Waarom verspreidt Sarah Astrid, de leading lady van de vrouwenenclave, fake news? En hoe komt het dat Zeia alleen nog maar aan Thijn kan denken?

De insiders

Voor de fans van de Netflix-serie Elite is er dan weer De insiders van Jessica Goodman. Dit is de vertaling van They wish they were here.

De insiders - nieuwe young adult boeken 2021

Het leven aan de Goudkust in Long Island lacht Jill en haar vrienden toe. Ze zijn de Players, een eliteclub op hun prestigieuze school. Players hebben de coolste feestjes, de hoogste cijfers en de beste toekomstperspectieven.

Maar niet alles is wat het lijkt. Drie jaar geleden is Jills beste vriendin Shaila vermoord; Shaila’s vriend Graham bekende. Nu krijgt Jill plotseling berichtjes waar in staat dat Graham onschuldig is. Zet ze haar droomtoekomst op het spel om de waarheid te achterhalen?

Bloed

Afgelopen zomer kwam bij uitgeverij Boekerij de vertaling van het eerste deel in de A Modern Faeire Tale trilogie. Komende maand verschijnt het tweede deel in limited edition met rode sprayed edges.

Bloed - nieuwe young adult boeken 2021

De zeventienjarige Valerie is haar leven zat en besluit van huis weg te lopen naar New York. Daar kan ze ontsnappen aan haar verleden en het leven dat haar heeft verraden. Vol hoop op een betere toekomst en met een nieuwe identiteit voegt ze zich bij een groep krakers die zich in het ondergrondse metrostelsel hebben verscholen.

Maar Vals nieuwe vrienden hebben iets magisch. Wanneer een van hen haar weet over te halen om de schuilplaats van een mysterieus schepsel op te sporen, komt ze achter hun ware gezicht. Val zal verscheurd -worden tussen haar gloednieuwe affectie voor het eervolle wezen waarop ze moest jagen en haar angst voor de monsters waar haar vrienden langzaam in veranderen.

Een eed zo duivels

Door het papiertekort was deze titel uitgesteld, maar gelukkig is het komende maand zo ver: dan verschijnt de vertaling van het slotdeel in de trilogie van Brigid Kemmerer.

Een eed zo duivels - nieuwe young adult boeken 2021

Het zinderende slot van de Vervloekt-trilogie!
Brigid Kemmerer overtuigde YA-liefhebbers met ‘Een vloek zo eenzaam’ en was in een klap niet meer weg te denken uit het rijtje met populaire fantasyauteurs. Met dit laatste deel rondt ze de trilogie over Rhen, Harper, Grey en Lia Mara op magische wijze af. Extra juicy is dat de vier personages die in de eerdere boeken een eigen stem kregen, in dit laatste deel lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Wie zal er zegevieren?

Naar welke nieuwe young adult boeken die in december 2021 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.