Geplaatst op Geef een reactie

Get to know: Mel Hartman

Mel Hartman

Deze week kan je hier een interview lezen met Mel Hartman.

Met welk boek debuteerde je?

In 2007 met ‘De Fantasiejagers’, een cross-over van fantasy en sci-fi. In deze serie verschenen later nog 3 boeken van. Maar bij Hamley Books debuteerde ik met ‘Als doden dromen’, een urban fantasy YA en de eerste van een trilogie.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ik ben bijna altijd met een nieuw boek bezig ? Dit keer met het tweede en laatste deel uit een nieuwe YA, dat een cross-over is van urban fantasy en urban sci-fi. De werktitel is ‘Tunnels’. Deze duologie verschijnt in 2022 en gaat over een zestienjarig meisje George Borg. Er zijn organisaties, de ‘Arken’, die buitenaardse wezens opvangen die per ongeluk door een Tunnel op onze Aarde terecht zijn gekomen. George wordt opgeleid om die wezens op te vangen omdat ze, net als nog anderen, Tunnels kan aanvoelen en zien. Die gave wordt telkens van moeder op dochter doorgegeven.  In een Ark woont ze samen met buitenaardsen en met mensen, en daar wordt ze ook opgeleid.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Heel erg moeilijk. Ik denk de ‘Hof’ serie van Sarah J. Maas, ‘Uit bloed en as’ van Jennifer L. Armentrout en de ‘Spiegelpassante’ serie van Christelle Dabos

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Stephen King, Douglas Adams en Lewis Carroll.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ja, ik ben ook foreign rights manager bij Hamley Books; ik probeer de rechten van de boeken aan buitenlandse uitgeverijen te verkopen. En daarnaast ben ik ook slaapanaliste; aan de hand van een polysomnografie die iemand in een slaapcentrum krijgt, ga ik na waarom die persoon slecht slaapt of moe is overdag.

Hield je vroeger van lezen?

Heel veel, al ben ik relatief snel overgegaan op volwassen boeken. Ik lees al zolang ik me kan heugen en nog steeds zo’n één a twee boeken per week.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik heb het mezelf afgeleerd om te ver in de toekomst te plannen of te kijken, want het draait toch altijd compleet anders uit, en meestal: gelukkig maar. Tot nu toe zijn er al zoveel leuke en bijzondere dingen compleet onverwachts op mijn pad gekomen dat ik meer van dag tot dag leef. Maar ik hoop nog altijd boeken te schrijven, mijn huidige job te hebben en mezelf te blijven heruitvinden.

DILEMMA

Zou je liever hebben dat er een film van je boek gemaakt wordt of een serie?

Serie. Ik denk dat de Dodenreeks beter tot zijn recht zou komen in een serie.

Geef een reactie