Logo-youngadults-site

Recensie: Bron – Hart – Nico de Braeckeleer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Bron – Hart is het tweede boek in de serie Bronvan Nico de Braeckeleer. Het eerste boek, Ziel, heb ik graag gelezen. Ik was dus ook meteen nieuwsgierig naar het vervolg. Lees hier wat ik ervan vond.

Het verhaal

Het verhaal gaat niet meteen verder waar het gestopt is in het eerste boek. Dat zorgt ervoor dat je dit boek perfect kan lezen zonder het vorige boek te lezen. Tegelijkertijd gaat het toch wel verder op het eerste boek.

In Hart volgen we de 17-jarige Zoë die in een laboratorium onderworpen wordt aan tests. Haar vriend Justin redt haar. Hij is van plan om samen in het geheim een nieuw leven op te bouwen, ver weg van de wetenschappers. Zoë kan haar oude leven niet zomaar loslaten en krijgt het niet over haar hart om haar lotgenoten in de steek te laten. De maatschappij is helemaal veranderd en Zoë vecht voor gelijke rechten voor iedereen (gewone mensen en androïden). Een strijd die uitmondt in een bloedbad…

Spanning

De schrijfstijl van Nico de Braeckeleer leest enorm vlot. Ook de hoofdstukken zijn net lang genoeg om toch elke keer weer verder te willen lezen. Dat komt natuurlijk ook doordat het boek best wel spannend is.

Ik wou echt weten of het haar zou lukken om de waarheid te achterhalen waarom de robots opeens begonnen te schieten al waren ze zo geprogrammeerd dat dat eigenlijk niet kon. En waarom werd hun broncode dan aangepast? Wie zat erachter? Allemaal vragen waarop ik het antwoord echt graag wou weten.

Evolutie personages

De personages maken zeker een evolutie door. Het hele punt dat de androïden eigenlijk gemaakt zijn om een overleden persoon te vervangen en te leven zoals die dat deed, maar dat ze dan toch hun eigen gevoelens ontwikkelen laat dit zien. Iedereen begint uiteindelijk voor zichzelf te denken en het is mooi om te zien dat dat kan. Ik vroeg me ook vaak af of we ooit echt naar een maatschappij gaan waarin androïden kunnen worden ingezet om een overleden persoon te ‘vervangen’. Stel je voor…

Conclusie

Je hoeft het eerste boek in de reeks niet gelezen te hebben, maar het geeft je wel wat meer achtergrondinformatie. Het is een boek dat zeer vlot leest en een tof verhaal heeft. Ik geef het boek daarom ook 4 sterren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.