Logo-youngadults-site

Get to know: Nico De Braeckeleer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week interviewde ik Nico De Braeckeleer. Lees het hele interview hier. Lees onze recensie van zijn laatste boek uit de BRON-serie hier.

Met welk boek debuteerde je?

In 2002 debuteerde ik met het fantasyverhaal 10+ DE RING VAN JUPITER. Mijn eerste Young Adult serie schreef ik in 2016 samen met twee collega’s: DODENWERELD, een huiveringwekkende zombieserie. De eerste Young Adultserie die ik helemaal alleen schreef was ADEM, in 2018. Het eerste boek uit die serie TSUNAMI behaalde de eerste prijs van de KJV. De ADEM-serie is een dystopische serie over vier jongeren die trachten te overleven na de klimaatverandering.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Momenteel schrijf ik aan het tweede en derde deel in mijn BRON-serie, een Young Adult boekenserie die science fiction en mysterie met elkaar combineert. Daarnaast werk ik aan mijn eerste fantasy Young Adultserie. Het wordt een groots project, maar daar wil ik nog niet teveel over kwijt. Dat is gepland voor 2023 of 2024.

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?


De serie HET PROGRAMMA van Suzanne Young is mijn lievelingsserie. Verder ben ik enorm fan van DE LABYRENTRENNER van James Dashner en van GONE van Michael Grant.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Dat is zonder twijfel de Amerikaanse schrijver Dean Koontz. Ik heb al zijn boeken gelezen, en geloof me dat zijn er een pak. Hij schrijft vooral bovennatuurlijke thrillers. Hier minder bekend, maar wel in Amerika. Uiteraard lees ik ook alles van Stephen King.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ja, ik schrijf scenario’s voor film en tv. Ik schreef onder andere scripts voor FC DE KAMPIOENEN, NACHTWACHT, K3, SAMSON & GERT en FAMILIE. Momenteel zet ik mijn boekenseries BRON en ADEM om in een tv-serie. Fingers crossed!

Hield je vroeger van lezen?

Ik haatte lezen tot mijn 13de. Dan ontdekte ik een boek van Anthony Horowitz en was ik vertrokken.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop met nog een pak meer boeken op de plank (zowel van mijzelf als van andere auteurs). Daarnaast zou ik het super vinden om één van mijn boeken op het tv-scherm te zien. En ook een horrorfilm of romantische komedie wil ik tegen dan geschreven hebben (en liefst ook op het witte doek krijgen.).

DILEMMA

Niet je eigen cover mogen kiezen of niet je eigen flaptekst schrijven?

Dan ga ik voor niet je eigen cover mogen kiezen. Die kan je sowieso toch niet altijd zelf kiezen. Ik weet het, de cover is het belangrijkste voor lezers als ze een boek kiezen, maar ik ben schrijver en geen ontwerper. Een flaptekst wil ik ALTIJD zelf schrijven.

FUN FACTS

Geboortedatum: 8 april, 1974
Lievelingseten: Pizza en frietjes met stoofvlees.
Lievelingsdier: Kat.
Ochtend- of avondmens: Ochtendmens.
Teenage crush: Julia Roberts.
Favoriete serie: The Walking Dead & Friends
Favoriete film: Final Destination & Notting Hill
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.