Logo-youngadults-site

5 young adult playlists voor op vakantie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Met de zomervakantie voor de deur is ook de zoektocht naar de ultieme vakantieplaylist weer gestart. Welke liedjes gaan we draaien tijdens onze autoritten naar het buitenland om de lange zit minder ondraaglijk te maken? Nou ja, lange zit … Door tante Cor komen we tegenwoordig niet erg ver. Maar goed, of je nu ontspanning in het buitenland zoekt of toch in je achtertuin, het is en blijft  altijd handig om een goede playlist achter de hand te hebben. En je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het selecteren en samenstellen van nummers. Wij helpen jullie alvast een eindje op weg door een aantal playlists van young adult boeken uit te lichten. De playlists kun je vinden op Spotify, Apple Music of in de iTunes Store. Download de nummers om even lekker fijn weg te dromen. Of om die heerlijke boekennostalgie op te halen.

1. We All Looked Up: The Album

Naast schrijven kan Tommy Wallach ook een aardig potje zingen. Dat blijkt wel uit de nummers die hij speciaal voor zijn debuut We keken allemaal op heeft geschreven. Alleen al door hun titel roepen de nummers hevige nostalgie naar het boek op. In We keken allemaal op vormt een snel naderende komeet een gevaar voor het voortbestaan van het leven op aarde. De Amerikaanse tieners Eliza, Peter, Anita en Andy moeten beslissen wat ze nu gaan doen met hun leven. Wat doe je in hemelsnaam als je weet dat de aarde over twee maanden kan vergaan?

2. Dear Evan Hansen (Original Broadway Cast Recording)

Val Emmich kreeg het voor zijn kiezen toen Steven Levenson, Benj Pasek en Justin Paul hem vroegen om hun Tony-winnende musical Dear Evan Hansen om te zetten naar een heus boek. Gelukkig gaf het trio Emmich alles om het tot een succes te brengen: het volledige script, verwijderde scenes en teksten en natuurlijk die geweldige soundtrack ter inspiratie. Dear Evan Hansen gaat over een jongen met een sociale stoornis, die zo erg snakt naar aansluiting bij zijn leeftijdsgenoten dat hij een vriendschap verzint met een overleden leerling om dichter bij diens familie te komen. Een verhaal dat op zichzelf al heel sterk is maar door de muzikale vertolking nog eens een extra laag krijgt.

3. ELEANOR & PARK: The Soundtrack

Kleine kans dat je dit weet, maar Rainbow Rowells Eleanor & Park heeft ook een eigen playlist op Spotify. De playlist is zorgvuldig samengesteld door de auteur en bevat nummers die de sfeer en het thema van het boek vangen. Eleanor & Park volgt de levens van  – je raadt het al – Eleanor en Park. De twee buitenbeentjes zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen. Het verhaal speelt zich af in 1986, dus maak je borst maar nat voor hits uit die goeie ouwe tijd.

4. Shadow and Bone (Music from the Netflix Series)

Het eerste boek van de geliefde Grisha-trilogie heeft sinds kort een eigen serie op Netflix. Shadow and Bone vertoont enkele grote verschillen met zijn gelijknamige boekentegenhanger Schim en Schaduw, maar dat mag de pret niet drukken. De serie volgt grotendeels gewoon de route van het eerste boek en is net zo populair. Dat succes is deels te danken aan de magische soundtrack. De instrumentale muziek ondersteunt de avonturen van Alina Starkov die haar weg probeert te vinden bij de Grisha, het magische elitekorps van het door oorlog verscheurde koninkrijk Ravka. Eén keer luisteren en je bent onmiddellijk in de Grishaverse.

5. The Fault in Our Stars: Music From The Motion Picture

Al luisterend naar de nummers van de filmsoundtrack van Een weeffout in onze sterren beland je opnieuw in het aangrijpende en tragische verhaal over de ongeneeslijk zieke Hazel en Gus. Tegen alle verwachtingen in ontmoeten ze elkaar bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Een bijzondere liefde ontstaat. The Fault in Our Stars: Music From The Motion Picture bevat liedjes die speciaal zijn geschreven voor de filmversie van John Greens klassieker en brengt ons terug naar de zomer van 2014, toen de film voor het eerst in première ging. Pak je tissues er maar weer bij.

Ben je nou geïnspireerd geraakt door dit artikel en heb je een young adult playlist gemaakt, tag ons dan op Instagram of stuur even een DM zodat wij er ook van kunnen genieten!  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel

Mei-yun Boswinkel (17) leest alles wat ze maar te pakken kan krijgen: van etiketten op pindakaaspotten tot tumblr fanfiction tot manga. Sinds kort beoefent ze zelf het schrijversvak aan kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.